Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Hyvinvointi

Kustannustuki nro 4 hakuaika on nyt

Kustannustuen neljäs kierros käynnistyi 17.8. Yrittäjä, tarkasta oletko siihen oikeutettu ja hae tukea nyt! Tuki on tarkoitettu myös yksinyrittäjille.

>>>> Lue lisätiedot ja hae tukea täällä! 

Missä tilanteessa kustannustukea voi hakea?

Yritys voi hakea kustannustukea, jos yrityksen liikevaihto on alentunut yli 30 prosenttia vertailuajankohtaan verrattuna. Yrityksellä on oltava vähintään 2000 euroa kustannuksia tukikaudelta.

Yrityksen oman liikevaihdon lisäksi kustannustuen myöntämisessä arvioidaan aikaisempien hakukierrosten tavoin toimialan liikevaihdon laskua. Jos kyseisen toimialan liikevaihto on laskenut vähintään kymmenen prosenttia tukikaudella, yritys voi hakea kustannustukea ilman lisäperusteluja.

Mitkä kulut huomioidaan?

Hakukriteereissä mainituilla joustamattomilla kuluilla tarkoitetaan kuluja, joita ei voida sopeuttaa toiminnan volyymia vastaavalla tavalla. Kulujen tulee olla lopullisia ja kohdistua tukikauteen 1.3.2021 -31.5.2021.

Kyse on kuluista, joita kertyy, vaikka yrityksellä ei olisi myyntiä lainkaan. Joustamattomia kuluja ei ole mahdollista sopeuttaa toiminnan supistuessa toisin kuin esimerkiksi aine- ja tarvikemenoja tai uusia investointeja. Kuluihin ei lueta aine- ja tarvikemenoja, uusia investointeja tai sellaisia palkkakuluja, joita on mahdollista supistaa.

Esimerkkejä joustamattomista kuluista ovat muun muassa tilavuokrat, hoitovastikkeet, jätehuolto, isännöinti, kiinteistönhuolto, kirjanpito, tietoliikenne ja viranomaismaksut.

>>>> Lue lisää myös Suomen Yrittäjien sivuilta.