Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Kaupan alalle sopimus koululaisten kesäharjoittelusta

Kaupan liitto ja Palvelualojen ammattiliitto PAM ovat päässeet sopimukseen koululaisten Tutustu työelämään ja tienaa -ohjelman ehdoista, joilla sopimus koskee koko kaupan alaa.

”Olemme iloisia siitä, että yhteisymmärrys tässä yhteiskunnallisesti tärkeässä asiassa syntyi ja kaupan ala voi tarjota koululaisille kesätyötä ja ensiarvoista kokemusta työelämästä”, Kaupan liiton toimitusjohtaja Juhani Pekkala sanoo. "Kaupan liitto on myös hyvin pahoillaan siitä, että päätös kesätyöohjelman toteuttamisesta viivästyi näin pitkälle."

Kaupan alalla erittäin suosittu kaksiviikkoinen harjoittelujakso on ollut käytössä kaksikymmentä vuotta. Siihen on osallistunut vuosittain jopa 10 000 koululaista. Tämän lisäksi kaupan ala tarjoaa runsaasti varsinaisia kesätyöpaikkoja.

Tutustu työelämään ja tienaa -ohjelmaa voidaan toteuttaa Kaupan liiton jäsenyrityksissä ja muissa kaupan alan yrityksissä, jotka ilmoittautuvat Kaupan liittoon. Liitto ohjeistaa yrityksiä ohjelman käytössä ja seuraa sen toteutumista.

Suomalaisen yhteiskunnan yksi suurimpia uhkia on nuorten syrjäytyminen. Hyvä ja toimiva keino sen ehkäisemiseksi on tarjota nuorille kesäksi töitä. Työelämään tutustuminen antaa nuorille paremmat mahdollisuudet päästä työhön kiinni myös koulun ja opiskelujen jälkeen.

”Kesätyö on nuorille ensimmäinen kosketus työelämään. Työnantajilla on hieno mahdollisuus antaa nuorille työelämästä ja kaupan alasta hyvä ja reilu kuva. Myös henkilöstöllä on merkittävä rooli siinä, että nuori viihtyy työssä”, Pekkala toteaa.

Lisätiedot:

toimitusjohtaja Juhani Pekkala, Kaupan liitto, p. 0400 419 560,

Kaupan liitto edustaa elinkeinoelämän suurinta toimialaa kauppaa. Kauppa työllistää noin 300 000 henkilöä Suomessa. Kaupan liiton piirissä on noin 7 000 jäsenyritystä ja se edustaa sekä vähittäis- että tukkukauppoja elinkeinopolitiikassa ja työmarkkinaedunvalvonnassa. www.kauppa.fi