Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Kiilasin itseni kuntoutukseen, enkä enää jäänyt sohvalle makaamaan!

Yrittäjäjärjestö tarjoaa jäsenilleen monenlaista vastinetta, josta hyötyy eri tavoilla taloudellisesti, henkisesti ja fyysisesti. Tarvitaan vain halu osallistua muuhunkin kuin omaan yritystoimintaan.

Meidät ihmiset on kuitenkin rakennettu pysymään omassa reviirissä – siinä ympäristössä mihin on totuttu: koti, perhe, työ, ym. Yrittäjät ovat toki isommissa kuvioissa: työntekijät, asiakkaat, palvelut, kunta, maakunta jne. Mukavuusalueen ulkopuolelle ei ole helppoa hypätä. Sohvan vetovoima pitää tutussa ja niin turvallisessa ympäristössä.

Sen verran olen itse kuitenkin sohvalta hypännyt, että osallistuminen järjestötoimintaan antoi etulinjahyödyn: mahdollisuuden osallistua Savon Yrittäjien ja Kelan järjestämään kuntoutukseen, jossa haetaan minun hyvinvointia ja työelämän jatkamista vielä moneksi vuodeksi!

Vaan kukaan meistä ei ole kuolematon

Minullakin on 57 ikävuosi lähestymässä ja niin fyysinen kuin henkinen puoli on ollut viime vuosina alavireinen. Tosin henkisen puolen alavireisyyttä ei kunnon yrittäjä näytä ulospäin. Ylipainoa, verenpainetta, 2 diabetesta ja niistä seuraavia oireita on osa jokapäiväistä elämää. Henkilääkärini teki yhteenvedon ja sehän oli melkein kuolinilmoitus tai ainakin kävelevä aikapommi.

Kiitos! Eipä tarvinnut monta ajatusta, että täytin kuntoutuksen hakulomakkeen ja laitoin katiskat pyytämään - ja tärppäsi! Nyt osallistun innokkaasti ja tavoitteellisesti KIILA-kuntoutukseen.

Jo ensimmäinen kuntoutuspäivä antoi kunnon fibat. Lounaan jälkeen 10 minuutin kävely ja 5 minuutin kuntolaitevääntö sekä tunnin vesijuoksu. Samalla tajusin, että minä olen keskimäärin aika onneton ja tyhmä, kun en välitä omasta elämästäni. Hyväksyn normaalin päivänkulun: työn, väsymyksen ja jopa välinpitämättömyyden monista asioista, kun ei jaksa. Nyt, kun tavoitteet on asetettu, niin otetaan kaikki irti seurantatyökaluista: mm. Fineli.fi-ruokapäiväkirjatyökalu + liikuntapäiväkirja. Onhan näitä, kun älyäisi käyttää oman hyvinvoinnin edistämiseksi.

Näinhän sen pitäisi mennä: Mikäli elän 10-20 vuotta pitempään niin minusta on paljon apua ja hyötyä lapsillemme sekä lapsenlapsillemme. Opetan vaikkapa ongintaa, kortinpeluuta ja kiroilua – kolme suomalaista perusasiaa.

Ja sitten itse asiaan! Kuntoutukseen osallistui yhteensä 8 yrittäjää, mikä on uskomattoman pieni määrä! Mikä meitä pohjoissavolaisia yrittäjiä vaivaa!? Tilastollisen prosentin mukaan ei ilmeisesti mikään, kun kerran osallistujamäärä oli noin pieni. En pahoittele pelkästään omasta puolestani, vaan myös teidän puolestanne. Meidän maksamilla verorahoillahan tämä kustannetaan Kelan kautta meille itsellemme.

Heikki Tertsunen, yrittäjä
HT-Toimistokalusteet, Kuopio

Savon Yrittäjät