Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Luopumisen sietämätön keveys

Minun aikani on täysi, on tullut hetki luopua ja jatkaa matkaa. Tämä on erään aikakauden päätös henkilökohtaisella tasolla. Olen tiennyt jo vuoden, että tämä hetki koittaa ja olen sanonut sen myös ääneen. Kuitenkin nyt kun aika on tullut, se tuli sittenkin liian pian ja ei hetkeäkään liian myöhään.

Maanantaina oli osaltani viimeinen kokous Nuoret Yrittäjät Savon puheenjohtajana. Uusi puheenjohtajamme on tammikuusta alkaen Paula Valta. Minulla on vankka luotto Paulan kykyihin ja työryhmän tulevaisuuteen. Toiminta uudistuu ja uusi työryhmä tekee toiminnasta itsensä näköistä. Työryhmään otetaan mukaan innokkaita tyyppejä, joten hae mukaan, jos ajatus yhtään kutkuttaa.

Summatessa näitä vuosia Nuorten Yrittäjien parissa, niitä on muuten jo seitsemän ja neljä niistä olen ollut puheenjohtajana, on aika kulkenut kuin siivillä. Seitsemän vuotta on kuitenkin pitkä aika missä tahansa pestissä, on aika antaa tilaa muille innokkaille mielille. Olen myös huomannut, että kun päätöksen lopettamisesta teki noin vuosi sitten, ei sydän ole enää palanut niin suurella liekillä, vaikka se palaakin yhä ja aina Nuorille Yrittäjille. Olen väsynyt ja huomaan kangistuvani kaavoihin helpommin, en enää samalla innolla uusiudu. Olen antanut uudelle puheenjohtajalle tilaa ja ajanut hänet sisään onnistuneesti.

Olen kasvanut yrittäjänä näiden vuosien aikana. Toimintaan mukaan lähtiessä oma yritykseni oli vasta vuoden ikäinen, kohta se täyttää jo kahdeksan. Järjestössä työskentely on antanut syvempää ymmärrystä yrittäjyydestä ja aivan valtavan verkoston, ei vain paikallisesti vaan valtakunnallisesti. Tämä maa on täynnä niin huikeita tyyppejä ja yrityksiä!

Puheenjohtajana olen päässyt tekemään työtä myös valtakunnallisen yhteisen hyvän eteen Nuorten Yrittäjien valtakunnallisen verkoston tapaamisissa, missä alueiden puheenjohtajat työskentelevät yhdessä valtakunnallisen NY-johtoryhmän kanssa kaksi kertaa vuodessa. Olen kolunnut läpi useat Get Togetherit (infot ja ilmoittautuminen täältä seuraavaan Gettoon: https://me.yrittajat.fi/get-together) ja Valtakunnalliset Yrittäjäpäivät, sekä ison osan paikallisia tapahtumia ja nauttinut joka hetkestä.

Tämä yhteisö on antanut minulle paikan mihin kuulua, olen tullut nähdyksi, kuulluksi ja hyväksytyksi omana itsenäni. Olen saanut osakseni arvostusta, mielipiteilläni ja sanomisillani on ollut väliä, mutta moni on myös haastanut minua todistamaan arvoni. Olen päässyt vaikuttamaan - minä, joka en uskaltanut haaveilla mistään tällaisesta koskaan, saatikka aikonut olla millään tasolla mukana järjestötyössä. Never say never! Tämä on ollut huikea reissu kaikkinensa, enkä minä kokonaan minnekään katoa, törmäät minuun varmasti eri tapahtumissa edelleen. Olen todella kiitollinen näistä vuosista.

Toistaiseksi minulla on suunnitelmissa pitää hieman taukoa järjestöaktiivin hommista, mutta eihän sitä tiedä, jos jossain vaiheessa tulevaisuudessa innostun lähtemään ”entisten nuorten” toimintaan mukaan, nyt on kuitenkin aika jäähdytellä sen osalta, levätä ja antaa aikaa sille sydämenpalolle roihahtaa uudelleen. Nyt on myös aika kehittää ja kasvattaa omaa yritystoimintaa ja viedä se seuraavalle tasolle. Kiitos kaikille näistä vuosista, on ollut mahtava matka tähän saakka!

Rakkaudella,
Jenni Rutonen
Muotoilija-Kultaseppä Jenni Rutonen Design Oy
Nuoret Yrittäjät Savo puheenjohtaja (vielä vuoden loppuun)

www.nuoretyrittajat.fi/savo

Savon Yrittäjät