Etsi

Pidämme yritysten puolta ja yrittäjistä huolta

Kahden vuoden kausi Kuopion Yrittäjien hallituksen jäsenenä kääntyy omalta osaltani loppusuoralle. Luovutan paikkani uudelle ja innokkaalle yrittäjälle, joka haluaa kehittää Kuopion alueen yrittäjyyttä. Paikat jaetaan syyskokouksessa 2.11.2017.

Minä hakeuduin Yrittäjien hallitukseen, koska halusin verkostoitua: tutustua paikallisiin yrittäjiin ja vaikuttajiin. Lisäksi halusin mennä mukaan vaikuttamaan ja kantaa korteni kekoon yrittäjyyden edellytysten kehittämiseksi. Ensimmäisenä vuonna olin jäsenenä järjestövaliokunnassa ja toisen vuoden aikana olin viestintävaliokunnan puheenjohtaja.

Mitä hallituksen jäsenenä toimiminen on vaatinut?

  • Aikaa: kokouksia on ollut keskimäärin 1-2 kertaa kuussa (hallituksen ja valiokuntien kokoukset), minkä lisäksi aikaa menee viestintään sekä luvattujen tehtävien hoitamiseen. Karkeasti arvioiden kuukaudessa on mennyt keskimäärin vajaan työpäivän verran aikaa järjestön asioihin.
  • Osaamista – Come as you are: jokainen jäsen tuo hallitukseen oman osaamisensa ja omat näkökulmansa. Jos olet nuori yrittäjä, hieno juttu, ymmärrät nuorten yrittäjien haasteet. Jos olet lakimies, hieno juttu, voit auttaa lakiasioissa. Jos olet viestinnän ammattilainen, hieno juttu, voit olla edistämässä viestintää. Jos olet xxx, sinulla on varmasti annettavaa.
  • Sitoutumista: Jos lähdet mukaan, ole valmis panostamaan ja raivaamaan kalenteristasi aikaa. Ihan jokaiseen kokoukseen ei kukaan pääse, yrittäjien päätyö on yrittää ja tehdä omaa työtään, mutta jos tulet valituksi, ole valmis olemaan luottamuksen arvoinen ja panostamaan toimintaan.

Mitä hallituksen jäsenenä saa?

  • Näköalan paikalliseen yrittämiseen: olen saanut tavata paljon alueen yrittäjiä ja keskustella heidän kanssaan yrittämisen iloista ja haasteista. Se on ollut antoisaa ja avartavaa.
  • Yhteyksiä kaupungin päättäjiin ja ymmärrystä päätöksenteosta: Kuopion kaupunginjohtajan säännölliset aamukahvit ja muut tilaisuudet ovat olleet mainioita tapahtumia tavata kaupungin johtoa ja valtuutettuja, ja keskustella heidän kanssaan yrittäjien asioita.
  • Loistavan verkoston: hallitusten jäsenten lisäksi olen kasvattanut verkostoani laajaksi. Moneen sparraus- tai ongelmatilaisuuteen löytyy verkostosta puhelinsoiton päästä apua.
  • Ruokaa ja kahvia: kokouspalkkioita ei makseta, sen sijaan nälkäiset hallituksen jäsenet ruokitaan ja pidetään työskentelykykyisenä ruuan ja kahvin voimin.
  • Sykähdyttäviä kokouspaikkoja: suurin osa kokouksista pidetään Yrittäjien toimistolla keskustassa. Vuosittaisia strategiapäiviä on pidetty mm. Lohimaassa ja Järvisydämessä, vallanvaihtopäivät Koivumäen kartanossa. Upeita paikkoja kaikki! 
  • Ystäviä: useampaakin hallituskollegaa voin tituleerata kahden vuoden jälkeen ystäväksi, jotka ovat enemmän kuin järjestö- tai yrittäjäkollegoita. Sosiaalisesti suuntautuneelle ihmiselle tämä on yksi tärkeimmistä asioista, mitä tästä hallitustyöstä jäi niin sanotusti käteen - tai paremminkin sydämeen.

Järjestönä Yrittäjille tulee lähivuosina yhä kasvavaa painetta ketteröityä ja keventyä. Siihen suuntaan ollaan mm. Savon Yrittäjissä jo menossa, kun hallituksen jäsenmäärää on pienennetty roimasti. Toiminta on tietyin osin byrokraattista ja hidasta, pitkät perinteet omaava järjestö muuttuu hitaasti.

Syyskokoukselle esitetään hyväksyttäväksi uusi Kuopion Yrittäjien strategia. Siihen hallitus ideoi Kuopion Yrittäjien visioksi: Pidämme yritysten puolta ja yrittäjistä huolta

Visio kiteyttää erinomaisesti Kuopion Yrittäjien toiminnan tavoitteen. Kiitos kun sain pitää omalta osaltani Kuopion alueen yritysten puolta ja yrittäjistä huolta! Uskon, että uusi puheenjohtaja ja uusi hallitus jatkaa tätä työtä ja vie sen seuraavalle tasolle. Jos hallitustyöskentely Kuopion Yrittäjissä kiinnostaa, lue lisää täältä!

Jenni Rissanen
Yrittäjä, Paju Consulting
Kuopion Yrittäjien hallituksen jäsen

www.pajuconsulting.fi

Savon Yrittäjät