Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Tehdään Savosta Suomen paras yrittäjyysmaakunta

Tämä vuosi on ollut yllätysten vuosi. Näin keväällä sattumoisin Savon Yrittäjien avautuvan toimitusjohtajan paikan ja koska kiinteistökauppojen myötä perheyrityksessämme päättyi yksi liiketoiminta-alue, päätin hakea toimitusjohtajan paikkaa. Tehtävä tuntui nappiosumalta.

Olen ollut luottamushenkilönä Suomen Yrittäjien kaikilla kolmella portaalla 2000-luvun alusta lähtien. Tornion Yrittäjien hallituksesta jatkoin silloiseen Länsi-Pohjan Yrittäjien hallitukseen ja puheenjohtajaksi. Kun Länsipohjan ja Lapin aluejärjestöt yhdistyivät, aloitin uuden aluejärjestön hallituksen puheenjohtajana. Samaan saumaan olivat jo Suomen Yrittäjien luottamustoimet lisääntyneet hallituksen, työvaliokunnan ja Kansainvälistymisen ja Kasvuyrittäjyyden valiokuntien johdossa. Yrittäjänäkökulmaa tukivat myös Finnveran hallintoneuvoston ja valtakunnallisen Team Finland ohjausryhmän jäsenyys – kiinnostavia näköalapaikkoja kaikki. Jättäydyin Lapin Yrittäjien puheenjohtajuudesta kahden vuoden pestin jälkeen ja luovuin samalla muista luottamustoimistani myös.

Savon Yrittäjien toimitusjohtajaksi valinnan jälkeen ympyrä sulkeutui. Nyt aloitan tutussa järjestössä, mutta pöydän toisella puolen. Arki on loksahtanut mukavasti kohdilleen. Olen muuttanut Kuopioon, kakkosasuntoni on aivan sataman lähellä, pelit ja pensselit ovat valmiina. Perheyrityksemme jää Tornioon mieheni vetämäksi. Suuri ilonaiheeni on Savon Yrittäjien henkilöstö, jonka kanssa olemme tehneet toimintamallien ja prosessien uudistuksia. Profiloimme itseämme jatkossa yhä vahvemmin palveluyritykseksi ja asiantuntijaorganisaatioksi. Meille asiakas – jäsenyrittäjä on ykkönen ja tässä tavoitteessa saappaamme osoittavat samaan suuntaan. Vivutamme toimintaamme koko ajan asiakkaidemme eli teidän yritystenne palvelemiseksi.

Mainostan erikseen kolmea erityyppistä yrittäjyyttä tukevaa hanketta yritysten osaamisen, hankintojen ja omistajapolvenvaihdoksiin liittyen, joihin olette tervetulleita osallistumaan. Yrittäjäjärjestön kivijalka ja vahvuus ovat omaa aikaansa yrittäjyyden eteen antavat luottamushenkilöt. Kiitos teille kaikille. Yhdessä sitoutuneen henkilöstön kanssa teemme Savosta Suomen parhaan yrittäjyysmaakunnan.

Nyt loppukesän olen ollut pääasiassa toimistolla, mutta syyskuusta lähden kentälle. Olen tyytyväinen, jos otatte yhteyttä ja kerrotte toiveita tuleviin tapahtumiinne ja kokouksiinne liittyen. Aloitan Yrittäjäjuhlien sarjan syyskuun alussa Rautalammilta, joka onkin tuttu naapurikunta meille Konneveden Istunmäen mökkiläiselle. Isommalla joukolla tapaamme sitten Leppävirran Maakunnallisessa Yrittäjäjuhlassa. Tehdään tänä vuonna osallistumisennätykset.

Omalta osaltani kiitän edeltäjääni Arto Nykästä. Toivottavasti näemme teistä mahdollisimman monta tulevassa Arton ja minun yhteisessä Vahdinvaihdossa täällä Yrittäjien toimistolla 4.syyskuuta.

Mukavaa loppukesää, kaupallista syksyä ja tapaamisiin,
Paula

Savon Yrittäjät
Paula Aikio-Tallgren, toimitusjohtaja
p. 0400 404 346, paula.aikio-tallgren(at)yrittajat.fi

Savon Yrittäjät