Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Yrittäjyyskasvatus on osa suomalaista yhteiskuntaa

Opetusministeri Li Anderssonin aikomus jättää yrittäjät ja lukiolaiset pois Opetuslautakunnan johtokunnasta on mielestäni hyvin epädemokraattista ja syrjivää. Nyt eletään 2000 -luvulla, jolloin yhdessä tekeminen ja eriarvoisuuden minimointi sekä vahvasti tulevaisuuteen satsaaminen on tätä päivää. Emme voi ajatella, että ne tahot, jotka luovat työpaikkoja ja innovatiivisuutta jätetään poliittisten syiden vuoksi pois neuvottelupöydistä. Suomen hallituksen kova tahto nostaa työllistymisprosenttia ja luoda uusia työpaikkoja yhdessä Yrittäjien ja eri tahojen kanssa ei toteudu.

Suomessa jos missä tulee tekojen puhua puolestaan. Lukiossa yrittäjyyskasvatus kuuluu jo monelle opiskelijalle valinnaisena aineena. Monet kunnat yhdessä lukion kanssa ovat tehneet merkittäviä hankkeita yhteistyössä yrittäjien kanssa - näihin on saatu jopa EU:n tukirahaa. Yrittäjyyskasvatus on osa suomalaista yhteiskuntaa; Se luo meille innovatiivisia uusia yrittäjiä, jotka haluavat yrittää Suomessa ja maksavat veronsa Suomeen. Mikä muu kuin yhdessä tekeminen ja usko siihen, että Suomi on hyvä maa elää ja yrittää saa ihmisen alkamaan yksin- tai pk-yrittäjäksi? Tulevaisuudessa uudet työpaikat luodaan juuri pk-yrityksiin.

On ollut hienoa huomata kuinka oppilaitokset ovat tehneet räätälöityä työtä yhdessä yrittäjien kanssa, yrittäjien tarpeita kuunnellen. Näin olemme luoneet useita työpaikkoja ja jopa kouluja yrityksiin – tästä hyvänä esimerkkinä Ponsse Pohjois-Savossa.

Yrittäjiä on aina tavalla tai toisella rangaistu siitä, että he haluavat yrittää juuri Suomessa, mitäs jos me menisimmekin lakkoon?

Tarja Arbelius, puheenjohtaja
Savon Yrittäjät

 

Savon Yrittäjät