Etusivu > Savon Yrittäjät > Jäsenpalvelut > Neuvontapalvelut

Etsi

HankintaHelppi: Hankintaneuvontaa Pohjois-Savossa

Yrittäjien ja kuntien hankinta-asiat kuntoon Pohjois-Savossa

Hankkeen toteutuksesta vastaavat projektipäällikkö Mia Simpanen yhdessä projektikoordinaattori Niko Knuutisen kanssa. HankintaHelpin hankintaneuvojana toimii Minna Sutinen, joka hoitaa hankintoihin liittyvän neuvonnan ja koulutuksen yrityksiin ja hankintayksiköihin.

- On mahtavaa, että olemme saaneet rahoituksen hankinta-asioiden kuntoon saattamiseksi Pohjois-Savossa. Vuosien saatossa hankinta-asioita on viety eteenpäin, mutta nyt olemme saaneet resursseja toiminnan uudelle tasolle nostamiseksi. Hankkeen päätyttyä meillä pitää olla kuntien toimintamallit hankintojen osalta kunnossa ja yrittäjien osaaminen ja uskallus vastata tarjouspyyntöihin hanskassa. Toivomme, että pohjoissavolaiset yritykset ja kuntien sekä muiden julkisten toimijoiden hankintayksiköt lähtevät aktiivisesti mukaan kehittämään osaamistaan hankinnoissa. Nyt jos koskaan siihen on ainutlaatuinen mahdollisuus, Simpanen kertoo.

HankintaHelppi -palvelu neuvoo ja opastaa julkisten hankintojen jokaisessa vaiheessa. Euroopan sosiaalirahaston (ESR) ja Pohjois-Savon kehittämisrahaston rahoittama hanke tarjoaa pohjoissavolaisille yrityksille ja julkisille hankintayksiköille hankintaneuvontaa ja -koulutuksia aina 30.7.2020 saakka.

Hankintaneuvonta aktivoi ja opastaa

Hankintaneuvonta on tarkoitettu Pohjois-Savossa toimiville pk-yrityksille ja hankintayksiköille, jotka haluavat alan ammattilaisen opastusta julkisten hankintojen eri vaiheissa. Yksilöidyn hankintaneuvonnan tarkoituksena on auttaa ja ohjata yrityksiä konkreettisesti julkisiin hankintoihin liittyvissä asioissa, kuten muun muassa tarjouspyyntöihin vastaamisessa. Hankkeen kautta saatu hankintaneuvonta on EU:n tuen (de minimis -tuen) alaista. Tämä de minimis -tuki mahdollistaa sen, että hankintaneuvontaa saa 50 €/yritys (arvo normaalisti 400 €, tuettu hinta kerryttää yrityksen de minimis -tukea). Hankintaneuvontaa voivat saada myös kohderyhmään kuulumattomat yritykset erillishinnalla, joka lasketaan tapauskohtaisesti. Lisätietoa asiasta voi kysyä HankintaHelpin henkilöstöltä.

Hankintaneuvontaan ilmoittautuminen

  • Yritykset voivat ilmoittautua hankintaneuvontaan tästä linkistä.
  • Hankintayksiköt (julkiset toimijat) voivat ilmoittautua sekä ilmoittaa toiveensa HankintaHelppi -palveluista tästä linkistä.

Koulutus- ja infotilaisuuksista lisää osaamista julkisten hankintojen syövereihin

Hankkeen aikana tulevat koulutus- ja infotilaisuudet ovat tarkoitettu pohjoissavolaisille yrityksille ja hankintayksiköiden henkilöstölle. Yritykset voivat osallistua koulutuksiin
20 €/koulutus/osallistuja (tämä hinta ei kerrytä yrityksen De minimis -tukea).

Katso hankintakoulutuksien ja infotilaisuuksien aikataulut tästä.
Seuraavat koulutukset:

  • Seuraavat hankintakoulutukset tulevat alkuvuonna 2020

Seuraavat infotilaisuudet:

Ideoi kanssamme tulevia koulutuksia

Kerro oma mielipiteesi, mitä tuleviin hankintakoulutuksiin tulisi sisällyttää. Kerro se täällä.

Hankintaneuvojan yhteystiedot:

Minna Sutinen, hankintaneuvoja
minna.sutinen(at)yrittajat.fi, p. 050 5451 492


Lisätietoja hankkeesta:
Savon Yrittäjät 
Mia Simpanen, projektipäällikkö/ HankintaHelppi-palvelu (Parempia ja vaikuttavampia hankintoja Pohjois-Savoon -hanke): mia.simpanen(at)yrittajat.fi, p. 044 3680 505

Niko Knuutinen, projektikoordinaattori/ HankintaHelppi-palvelu (Parempia ja vaikuttavampia hankintoja Pohjois-Savoon -hanke): niko.knuutinen(at)yrittajat.fi, p. 050 4762 093