Etusivu > Savon Yrittäjät > Jäsenpalvelut > Neuvontapalvelut

Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

HankintaHelppi: Hankintaneuvontaa Pohjois-Savossa

Yrittäjien ja kuntien hankinta-asiat kuntoon Pohjois-Savossa

Hankkeen toteutuksesta vastaavat projektipäällikkö Mia Simpanen yhdessä projektikoordinaattori Niko Knuutisen kanssa. HankintaHelpin hankintaneuvojana toimii Minna Sutinen, joka hoitaa hankintoihin liittyvän neuvonnan ja koulutuksen yrityksiin ja hankintayksiköihin.

- On mahtavaa, että olemme saaneet rahoituksen hankinta-asioiden kuntoon saattamiseksi Pohjois-Savossa. Vuosien saatossa hankinta-asioita on viety eteenpäin, mutta nyt olemme saaneet resursseja toiminnan uudelle tasolle nostamiseksi. Hankkeen päätyttyä meillä pitää olla kuntien toimintamallit hankintojen osalta kunnossa ja yrittäjien osaaminen ja uskallus vastata tarjouspyyntöihin hanskassa. Toivomme, että pohjoissavolaiset yritykset ja kuntien sekä muiden julkisten toimijoiden hankintayksiköt lähtevät aktiivisesti mukaan kehittämään osaamistaan hankinnoissa. Nyt jos koskaan siihen on ainutlaatuinen mahdollisuus, Simpanen kertoo.

HankintaHelppi -palvelu neuvoo ja opastaa julkisten hankintojen jokaisessa vaiheessa. Euroopan sosiaalirahaston (ESR) ja Pohjois-Savon kehittämisrahaston rahoittama hanke tarjoaa pohjoissavolaisille yrityksille ja julkisille hankintayksiköille hankintaneuvontaa ja -koulutuksia aina vuoden 2020 loppuun saakka.

Suositukset julkisten hankintojen toteuttamiseksi koronakriisin aikana

PDF icon suomen_yrittajien_ja_kuntaliiton_suosituksia_koronakriisin_aikana.pdf

Hankinnat haltuun viidellä kympillä!

Nyt kannattaa hankkia osaamista:  HankintaHelpin tarjoamat yrityskohtainen hankintaneuvonta ja hankintakoulutukset nyt yhteishintaan 50€

HankintaHelpin asiakkaana saat yrityksellesi yksilöityä neuvontaa sekä pääset osallistumaan kaikkiin haluamiisi HankintaHelpin koulutuksiin. Lisäksi yritys saa hankintajuridisilla palveluilla tukea hankintojen juridisiin kysymyksiin. Hankkeen kautta saatu hankintaneuvonta on EU:n tuen (de minimis) alaista. De minimis -tuki mahdollistaa sen, että yritys saa HankintaHelpin palvelut  50€/ yritys (norm. 400€, tuettu hinta kerryttää yrityksen de minimis -tukea). 

HankintaHelpin palveluita voivat käyttää myös kohderyhmään kuulumattomat yritykset erillishinnalla, joka lasketaan tapauskohtaisesti. Lisätietoa asiasta voi kysyä HankintaHelpin henkilöstöltä. 

Hankintaneuvonta aktivoi ja opastaa

Hankintaneuvonta on tarkoitettu Pohjois-Savossa toimiville pk-yrityksille ja hankintayksiköille, jotka haluavat alan ammattilaisen opastusta julkisten hankintojen eri vaiheissa. Yksilöidyn hankintaneuvonnan tarkoituksena on auttaa ja ohjata yrityksiä konkreettisesti julkisiin hankintoihin liittyvissä asioissa, kuten muun muassa tarjouspyyntöihin vastaamisessa. 

Hankintajuridiset palvelut auttavat juridisiin kysymyksiin

Yritys voi käyttää yksilöidyn hankintaneuvonnan tukena myös hankintajuridista palvelua, kun yritys tarvitsee oikeudellista neuvontaa hankintojen hankaliin juridisiin kysymyksiin.

HankintaHelpin asiakkaaksi ilmoittautuminen

  • Yritykset voivat ilmoittautua tästä
  • Hankintayksiköt (julkiset toimijat) voivat ilmoittautua sekä ilmoittaa toiveensa HankintaHelppi -palveluista tästä

Ota kaikki irti koulutuksista

Tulevat koulutukset:

Seuraavat tapahtumat ja infotilaisuudet:

Hankintaneuvojan yhteystiedot

Minna Sutinen, hankintaneuvoja
minna.sutinen(at)yrittajat.fi
p. 050 5451 492


Lisätietoja HankintaHelpistä

Savon Yrittäjät 
Mia Simpanen, projektipäällikkö/ HankintaHelppi-palvelu
mia.simpanen(at)yrittajat.fi
p. 044 3680 505

Niko Knuutinen, projektikoordinaattori/ HankintaHelppi-palvelu
niko.knuutinen(at)yrittajat.fi
p. 050 4762 093