Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Maakunnallinen Nuori Yrittäjä 2016 -palkinto Savon Suuntaporaus Oy:n Ville Hussolle

Savon Yrittäjät palkitsi 17.3.2016 Vuoden Nuori Yrittäjä 2016 -palkinnolla iisalmelaisen Savon Suuntaporaus Oy:n yrittäjän Ville Husson.

Valintaa perusteltiin mm. sillä, että Ville Husso ennakkoluuloton, ahkera ja palvelualtis nuori yrittäjä. Hän on investoinut rohkeasti uusiin koneisiin muuntaen maanrakennusyrityksen suuntaporaukseen erikoistuneeksi yritykseksi ja silläkin saralla vaikeimpaan, kallioon tehtäviin porauksiin.

Keskittyminen avaintekijä

Vuonna 2012 perustettu Savon Suuntaporaus Oy on keskittynyt kovaan maa-ainekseen tehtäviin suuntaporauksiin. Suomessa on tiettävästi vain muutamia yrityksiä, jotka ovat erikoistuneet samalle kapealle segmentille.

- Keskittyminen kapealle segmentille on ollut yksi avaintekijöistämme. Kun pystymme toteuttamaan poraukset sekä kovaan että pehmeään maa-ainekseen, riittää työmaalle yksi toimija. Hyvä ja joustava asiakaspalvelu on myös valttejamme, kertoo yrittäjä Ville Husso.

Rohkeita investointeja

Suuntaporauksessa maan alle viedään porauksen pituudesta riippuen jopa kymmenien tuhansien eurojen arvosta kalustoa ja jos haveri sattuu, ne jäävät sinne.

- Jokainen poraus sisältää tämän riskin ja kun alitukset ovat vesistöjä ja teitä, ei niiden auki kaivaminen kaluston pelastamiseksi ole juuri koskaan mahdollista, selventää Husso.

Yrityksen ensimmäinen kovaan maahan tehtävä porauslaite hankittiin vuonna 2012 ja sen jälkeen vuosina 2014 ja 2015 on tehty lisäinvestointeja isompiin laitteisiin.

Maailman pisin joen alitus

Savon Suuntaporaus on tehnyt tiettävästi maailman pisimmän graniittipitoiseen maahan tehdyn joen alituksen. Ennätyksen myötä toiminta on laajentunut Ruotsiin.

Suomessa töitä on hieman lisännyt lain edellyttämä sähkön tuulivarmuus, jonka vuoksi kaapelia laitetaan entistä enemmän tuulensuojaan maan alle.

Yrityksen liikevaihto oli vuoden 2015 lopussa 2 milj. € ja se työllisti seitsemän henkeä.


Palkinnon vastaanotti Ville Husson perhe: puoliso Liisa Husso ja lapset. Palkinnon luovutti Savon Yrittäjien toimitusjohtaja Arto Nykänen.

Vuoden Nuori Yrittäjä -palkinto jaettiin Up to You -tapahtumassa 17.3. klo 14 Technopoliksen auditoriossa Kuopiossa. Ville Husso ei itse päässyt vastaanottamaan palkintoa Ruotsin työmatkasta johtuen, mutta hän lähetti palkintotilaisuuteen videotervehdyksen, joka on katsottavissa osoitteessa: https://youtu.be/ax1Gv7nSRy4.

Lisätietoja:

toimitusjohtaja Ville Husso, Savon Suuntaporaus Oy (Huom! viikolla 11. työmatkalla Ruotsissa)
p. 044 523 4721, ville.husso@savonsuutaporaus.fi

Ville Husson valokuvan voi ladata tästä linkistä!

toimitusjohtaja Arto Nykänen, Savon Yrittäjät
p. 044 368 0501, arto.nykanen@yrittajat.fi

Savon Yrittäjien Maakunnallinen Nuori Yrittäjä -palkinto

Maakunnallinen Nuori Yrittäjä -palkinto jaettiin 8. kerran.  Alueellisen kilpailun voittajaa ehdotetaan Suomen Yrittäjien valtakunnalliseen kilpailuun.

Valinnan perusteita:

  • Nuori yrittäjä -kilpailussa nuorena yrittäjänä pidetään palkinnon jakovuonna enintään 35 vuotta täyttänyttä yrittäjää.
  • Hänen perustamansa yrityksen on tullut toimia vähintään kolme vuotta jakovuoteen 2016 mennessä
  • Yrityksen tulee työllistää omistajansa lisäksi vähintään yksi henkilö
  • Yrityksellä on jatkuvan menestymisen edellytykset ja talous kunnossa
  • Ehdokkaana voi olla myös yrityksen nuori jatkaja, joka on omistajan- tai sukupolvenvaihdoksen jälkeen johtanut yritystään menestyksellisesti vähintään kolme vuotta. Tänä aikana hänen oma panoksensa yrityksen liiketoiminnan, tuotteiden tai palvelujen uudistamisessa on ollut merkittävä

Aikaisemmat Nuori yrittäjä -palkitut, katso tästä!