Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Yksinyrittäjä

Koulutustilaisuudet ovat myös loistava verkostoitumispaikka

Yksinyrittäjät kaipaavat toimintansa tueksi tapahtumia ja koulutuksia, joissa pääsevät verkostoitumaan sekä toisten pienten yritysten että suurten yritysten kesken. Ajanpuute ja arkuus lähteä mukaan tilaisuuksiin ovat kuitenkin monelle yksinyrittäjälle esteenä lähteä mukaan verkostoitumaan.

Tiedot selviävät Savon Yrittäjien keväällä 2016 teettämästä yksinyrittäjäkyselystä.
 
Iisalmelainen yksinyrittäjä Taina Karvonen Mainostoimisto Polku Ky:stä kannustaa yksinyrittäjiä lähtemään mukaan koulutuksiin ja tapahtumiin.
 
- Koulutuksissa saa tietoa, ideoita ja ratkaisuja. Lisäksi pääsee tutustumaan muihin yrittäjiin ja pohtimaan yhdessä yrittäjyydessä askarruttavia kysymyksiä.
 
Karvonen kertoo osallistuneensa keväällä mm. sosiaalisen median koulutukseen ja on nyt osallistumassa myös pienyritysten toimitusjohtajakoulutukseen.

Näiden koulutusten järjestäjänä on Savon Yrittäjien Yritys oppii ja menestyy –hanke (YOM), jolla on tulossa ympäri Pohjois-Savoa koulutuksia myös muista aiheista, jotka ovat olleet etenkin yksinyrittäjien toiveissa, mm. myynti, markkinointi ja taloushallinto.

Yksinyrittäjille oma verkko-osio yrittäjät.fi-sivustolle

Suomen Yrittäjät on hiljattain avannut yrittajat.fi-sivuilleen (www.yrittajat.fi/yksinyrittajat) osion, jolle on koottu kattava tietopaketti erityisesti yksinyrittäjien arkea koskettavista asioista. Mukana on tietoa niin verotuksesta, rahoituksesta, hyvinvoinnista kuin sosiaaliturvastakin.
 
Tällainen yhden luukun palvelu kuulostaa hyvältä myös Taina Karvosesta, joka kertoo usein kääntyvänsä askarruttavissa asioissa joko kirjanpitäjän tai yrittäjäystävien puoleen.
 
Yrittajat.fi-sivuilla on myös vertaistukea tarjoava yksinyrittäjäbloggaajien osio. Lisäksi Suomen Yrittäjien asiantuntijat bloggaavat yksinyrittäjiä koskettavista ajankohtaisista asioista.
 
- Osiosta löytyy myös neuvoja ensimmäisen työntekijän palkkaamiseen, mikäli sellainen tilanne tulee yksinyrittäjänä toimivalle ajankohtaiseksi, kertoo Suomen Yrittäjien varatoimitusjohtaja Anssi Kujala ja muistuttaa, että yksinyrittäjät voivat toimia myös verkostoissa.
 
- Kun yrittämisen edellytykset ovat kunnossa, yritykset voivat kasvaa. Vaikka kasvuhaluja ei olisi, yksinyrittäjät toimivat harvoin täysin yksin. Heillä on kiinteä yhteistyöverkosto, joka hyödyttää kaikkia sen jäseniä ja on yhteiskunnallisestikin vaikuttavampaa kuin monesti ajatellaan, Anssi Kujala sanoo.

Kuva: Yksinyrittäjä Taina Karvonen kannustaa toisia yksinyrittäjiä hyödyntämään tarjolla olevat koulutustapahtumat, joissa pääsee myös verkostoitumaan. Kuva: Tuija Kokkonen.


FAKTA

  • Savon Yrittäjien paikallisyhdistysten jäsenistä lähes 60 % on yksinyrittäjiä
  • Savon Yrittäjien teettämään yksinyrittäjäkyselyyn vastasi 240 yksinyrittäjää eri puolilta Pohjois-Savoa. Kyselyssä selvitettiin yksinyrittäjien tarpeita mm. heille järjestettävien koulutusten ja muun toiminnan suhteen.
  • Vastaajista yli 35 % oli toiminut yrittäjinä alle 5 vuotta