Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Yrittäjyys

Digitaalisen markkinoinnin osaaminen pohjoissavolaisten yritysten tärkeimpiä kehittämiskohteita

Savon Yrittäjien Yritys oppii ja menestyy (YOM) -palvelun ensimmäiset tulokset julki

Pohjoissavolaisten yritysten suurimpana välittömänä kehittämiskohteena on sosiaalisen median hyödyntäminen sisäisessä ja ulkoisessa markkinoinnissa. Tulokset käyvät ilmi Yritys oppii ja menestyy -palvelun (YOM) ensimmäisen puolen vuoden tuloksista. Myös tulevaisuuden kehittämiskohteena yritykset näkevät digitaalisen markkinoinnin taidot, erityisesti verkkokauppaosaamisen.

Sosiaalisen median koulutukset ja toimitusjohtajavalmennukset suosituimpia

YOM-palvelu tarjoaa pk-yrityksille osaamiskartoitusten pohjalta edullisia Euroopan sosiaalirahaston tukemia koulutuksia Pohjois-Savossa. Tämän syksyn suosituimpia koulutuksia ovat olleet digitaaliseen markkinointiin ja sosiaaliseen mediaan liittyvät koulutukset sekä ympäri maakuntaa järjestetyt yhdeksän päivän toimitusjohtajavalmennukset.

- Noin 50 pohjoissavolaista toimitusjohtajaa on tähän mennessä aloittanut valmennuksen. Sosiaalisen median koulutusta on järjestetty muutaman päivän yleiskoulutuksena ja yhden illan työkalukoulutuksina. Aiheina ovat olleet muun muassa sisältömarkkinointi, LinkedIn, Facebook Business Manager, videon tuottaminen, verkkokauppakoulutus sekä pilvipalvelukoulutus, kertoo Yritys oppii ja menestyy -hankkeen projektipäällikkö Outi Savolainen Savon Yrittäjistä.

YOM-hankkeen koulutuksiin on osallistunut tähän mennessä noin 300 henkilöä. Koulutuksia on ollut seitsemällä paikkakunnalla yhteensä 22.

Joka toinen yrittäjähaastattelu johtaa asiantuntijaohjaukseen

Yritys oppii ja menestyy -palvelu tarjoaa pk-yritykselle maksuttoman osaamiskartoituksen, jossa kartoitetaan sekä yrittäjän että henkilöstön osaaminen haastattelun avulla.

- Tähän mennessä osaamiskartoitus on tehty Pohjois-Savossa noin 160 yritykselle, joissa haastatteluun on osallistunut yhteensä noin 400 henkilöä. Joka toinen yrittäjähaastattelu on johtanut jatko-ohjaukseen erityisesti piilotyöpaikkojen sekä harjoittelu- ja oppisopimustarpeiden osalta, Savolainen kertoo.

Ohjaustahoja ovat olleet TE-palvelut, Kuopion kaupunki (tukityöllistäminen), elinkeinoasiamiehet, kehittämisyhtiöt, ELY:n yrityksen kehittämispalvelut sekä muut hankkeet (esim. Sujuvat Omistajanvaihdokset Savossa ja Nuoret duuniin -hankkeet).

Yritys oppii ja menestyy -hankkeen ensimmäinen avoin infotilaisuus

Yritys oppii ja menestyy -palvelu järjesti 3.10.2016 ensimmäisen avoimen infotilaisuutensa TE-palvelujen tiloissa Apajassa. Infotilaisuudessa esiteltiin hankkeen tämänhetkisiä tuloksia. Tilaisuus kiinnosti erityisesti alueen oppilaitosten edustajia.

Yritys oppii ja menestyy -palvelu (kesto 1.11.2015 - 31.12.2017, budjetti n. 1,3 milj. €) on pääosin Euroopan Sosiaalirahaston (ESR) rahoittama palvelu, jossa pureudutaan digitalisaation kasvavaan merkitykseen pk-yritysten liiketoiminnassa. Palvelun päätoteuttaja on Savon Yrittäjät ja osatoteuttajina Kehitysyhtiö SavoGrow Oy, Navitas Kehitys Oy sekä Ylä-Savon ammattiopisto.


Maksuton osaamiskartoitus

YOM -palvelun yritysyhteyshenkilöt tekevät yrityksille maksuttomia osaamiskartoituksia, joissa kartoitetaan sekä yrittäjien että henkilöstön osaaminen. Osaamiskartoituksin löydetään yhdessä yritysten todelliset tarpeet ja räätälöidään yrityksen tarpeisiin koulutuksia edulliseen tuettuun hintaan. Osaamiskartoitus ei velvoita yritystä osallistumaan koulutuksiin. Osaamiskartoitus sopii sekä yksinyrittäjille että työnantajayrityksille. Lue lisää ja varaa aika kartoitukseen!

Lisätietoja:
Outi Savolainen, projektipäällikkö
Savon Yrittäjät, Yritys oppii ja menestyy -palvelu
p. 044 368 0508, outi.savolainen(at)yrittajat.fi