Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Yrittäjyys

Blogi markkinointikeinona – RIEMUssa yrittäjät saavat näkyä

Uutissarjassa YOM -palvelun osaamiskartoitukseen osallistuneet yrittäjät kertovat kuukausittain oman tarinansa yritystoiminnan sähköistämisestä. Osaamistarpeiden kartoittamisen ohella yrittäjien kanssa pohditaan digitalisaation tuomia mahdollisuuksia ja haasteita yritystoiminnalle. Lokakuun digiyrittäjänä esittäytyy Maru Hautala, jonka yhdessä isoveljen Teron kanssa perustama RIEMU perheyritys tarjoaa remontti- ja sisustussuunnittelupalvelua Kuopion ja Jyväskylän alueella. Maru toimii yrityksen sisustussuunnittelijana ja vastaa yrityksen markkinoinnista ja yritysilmeestä.

Maru Hautala perusti Nuapurissa -sisustusblogin vuonna 2013 jäädessään ensimmäisestä lapsesta äityslomalle ja ryhtyessään remontoimaan kotiaan. Maru etsi netistä remonttivinkkejä ja monesti tie vei erilaisiin sisustusblogeihin. Tästä innostuneena Hautala päätti aloittaa itsekin äitiysloman piristykseksi blogin ja jäi sille tielle. Alkuun hän toimi sivutoimisesti yrittäjänä suunnitelmissa tehdä sisustussuunnittelua oman päivätyön yhteydessä. Veri veti kuitenkin vahvasti yrittäjyyteen ja Hautala irtisanoutui vakituisesta työstä vuonna 2015 ja aloitti täysipäiväisenä yrittäjänä.

Vuoden 2016 alussa Hautala löysi yhteisen sävelen remontointi & sisustusalan yrityksestä yhdessä veljensä kanssa ja yhteistyö RIEMU -nimellä alkoi. RIEMUn lisäksi Maru pyörittää Riemupuoti -verkkokauppaa ja on mukana järjestämässä Kuopio Designmarket -tapahtumia.

"Blogin merkitys yritykselleni on korvaamaton"

Blogin merkitys on ollut Hautalan yritykselle korvaamaton. Nuapurissa -blogi tavoittaa kuukausittain noin 30 000 yksilöityä lukijaa ja tällä hetkellä Maru kirjoittaa blogia A-lehtien StyleRoom blogiportaalissa.

- Jaan blogissa sisustusvinkkejä pääsääntöisesti omasta kodistani. Blogi on minulle paras portfolio enkä mieti sitä kirjoittaessa yritysidentiteettiäni. Kaikki mitä sosiaalisessa mediassa teen, on osa myyntiä ja markkinointia. Ihmisiä kiinnostavat henkilöt yrityksien ja blogin takana, joten pyrin olemaan kanavissa oma itseni ja tuomaan persoonan ja mielipiteet kehiin – kuitenkaan ketään loukkaamatta, Maru paljastaa. 

Hautala on kirjoittanut blogia nyt kolme vuotta ja vanhat postaukset kantavat hedelmää edelleen. Nuori yrittäjä kertoo tekevänsä jokaisen postauksen niin hyvin kuin osaa ja luottavansa siihen, että se poikii jatkossa minulle myös töitä. Blogin lisäksi Hautala on aktiivinen instagramissa, snapchatissa sekä facebookissa. Kaikki kanavat ovat blogin ja yrityksen kannalta toistaan tukevia ja merkityksellisiä. Osa yrittäjän tuloista koostuu kaupallisista yhteistöistä ja muista mainostuloista.

"Digiosaaminen on kaltaisilleni yrityksille ehdotonta"

Sosiaalisessa mediassa markkinointi on Hautalan mukaan edullista ja julkaisuissa pystyy hyvin tuomaan oman persoonan esiin. Hyviä vinkkejä some-kanavien käyttöön löytyy esimerkiksi YouTubesta.

- Videoita katsellessa olen itse opetellut muun muassa snapchatin käytön, joka tuntui ensin hankalalta. Blogin perustaminen on blogger-pohjalle erittäin helppoa ja ei vaadi alkuun sen kummempaa osaamista. Kuvilla on markkinoinnissa valtavan suuri merkitys, joten panosta niihin! Netistä löytyy yksinkertaisia ilmaisohjelmia, joilla pääset alkuun, Maru vinkkaa. 

Digikoulutuksista Maru kokee saaneensa viimeiset potkut perskannikoille ja luottamusta omaan tekemiseen. Hautala on osallistunut aktiivisesti myös YOM palvelun markkinointi- ja myyntikoulutuksiin.

Marun vinkit muille yrittäjille

- Osallistu koulutuksiin ja etsi ympärillesi digiosaajia. Kysy apua, opettele ja luota siihen, että opit. Luota henkilöihin yritysten takana. Maru & Tero on paljon kiinnostavampia kuin RIEMU yksinään. Ole oma itsesi ja postaa julkaisuja matalalla kynnyksellä. Oma tyyli hioutuu postausten ja julkaisujen myötä. Erotu, ole positiivinen sekä ytimekäs. Ota haltuun ne kanavat, jotka toimivat juuri sinulle ja mistä itse innostut, kannustaa Hautala. 

Yritys oppii ja menestyy palvelu:

Anu Antikainen, , 046 921 0646