Etsi

Yrittäjyys

Savon Yrittäjien Vuoden Yrittäjäteko 2016 -palkinto Antero Vartiaiselle

Savon Yrittäjät myönsi 30.11.2016 Vuoden Yrittäjäteko -palkinnon kaavilaiselle Elemenco Oy:n toimitusjohtaja Antero Vartiaiselle tunnustuksena esimerkillisestä jalkautumisesta kansainvälisille markkinoille.
Kuvassa vasemmalta: Savon Yrittäjien puheenjohtaja Yrjö Ronkainen, Elemenco Oy:n toimitusjohtaja Antero Vartiainen ja Savon Yrittäjien Emeritusten puheenjohtaja Erkki Laitinen.
 

Tilaelementteihin erikoistunut Elemenco rakensi keväällä 2016 elementtikoulun Hersoniin, Etelä-Ukrainaan sisällissotaa paenneille lapsille. Sotatoimialueella toteutettu hanke rahoitettiin Suomen valtion kehitysyhteistyövaroilla. Projekti oli Elemencolle päänavaus ulkomaan viennille. Sitä ennen yritys on toimittanut elementtikouluja, -päiväkoteja, -toimistoja ja -asuntoja vain kotimaahan.

Valintaraadin mukaan Vartiainen on rohkeasti ja ennakkoluulottomasti lähtenyt toteuttamaan vaativissa olosuhteissa tehtävää jälleenrakennushanketta. Vartiainen näyttää myös muille esimerkkiä siitä, että pienikin toimija pystyy pääsemään ulkomaan markkinoille erikoistumalla tietylle alalle/alueelle. Valintaraati uskoo, että ulkomaan projekti on Elemencolle vahva kasvupotku, joka innostaa myös muita pohjoissavolaisia yrityksiä hakemaan kasvua kotimaan markkinoiden ulkopuolelta.

Elemencon Ukrainaan rakentamassa koulurakennuksessa hyödynnettiin uutta aurinkoenergiateknologiaa. Sen ja ilmavesilämpöpumpun avulla rakennus tuottaa enemmän energiaa kuin ilmastointiin, lämmitykseen ja muuhun käyttöön kuluu. Koulu pystytettiin paikan päällä elementeistä, jotka kuljetettiin alueelle rekka-autoilla.

Vuoden Yrittäjäteko -palkinto myönnetään vuosittain. Aiempia palkinnonsaajia ovat olleet toimitusjohtaja Eino Fagerlund, toimitusjohtaja Sami Kapanen, Kiuruveden Elomessut, toimittaja Ilpo Lommi, Sonkajärven Eukonkanto ja toimitusjohtaja Väinö Korhonen.

Palkitseminen tapahtui Savon Yrittäjien syyskokouksessa. Samassa kokouksessa Yrjö Ronkainen valittiin jatkamaan Savon Yrittäjien puheenjohtajana.

Lisätietoja:
Antero Vartiainen, toimitusjohtaja, Elemenco Oy, p. 0400 - 720 279, antero.vartiainen(at)elemenco.fi
Arto Nykänen, toimitusjohtaja, Savon Yrittäjät, p. 044 3680 501, arto.nykanen(at)yrittajat.fi
Yrjö Ronkainen, puheenjohtaja, Savon Yrittäjät, p. 050 550 6969, yrjo.ronkainen(at)varpuke.fi