Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Yrittäjyys

Pielavedeltä on lyhyt matka maailmalle – OneGear Oy

Uutissarjassa YOM -palvelun osaamiskartoitukseen osallistuneet yrittäjät kertovat kuukausittain yritystoimintansa sähköistämisen vaikutuksista. Keskusteluissa korostuvat digitalisaation liiketoiminnalle tuomat mahdollisuudet ja haasteet. Marraskuun digiyrittäjä on Juha Tissari. Hänen OneGear Oy verkkokauppayritys laajensi liiketoimintaansa ja ison kivijalkakaupan avajaisia vietettiin marraskuun puolivälissä Pielaveden keskustassa.

Borrelioosiin sairastuminen johti verkkokauppayrityksen perustamiseen

Juha Tissarin sairastuminen borrelioosiin vuonna 2014 johti laajan valikoiman postimyynti- ja verkkokauppayrityksen, OneGear Oy:n, perustamiseen. Verkossa kauppaa voi käydä vaikka liikuntakyky on heikentynyt. Juhan toimiessa päävastuullisena, on Lassen, Pirkon ja muiden osakkaiden tuki on ollut digiliiketoimintaa kehitettäessä tärkeää. Liiketoiminnan laajetessa riittävän isot toimitilat löytyivät aivan Pielaveden keskustassa. Sijainti kartalla erä- ja ulkoilutuotteisiin painottuvalle kaupalle on hyvä, sillä alueella on paikallisia ja kesäasukkaita sekä matkailijoita. Verkkokaupan tuotevalikoiman laajuus palvelee myös kivijalkakaupan asiakkaita.

- Tämä on win-win -tilanne: pystymme isoilla ostomäärillä tarjoamaan kaupan tiskillä edulliset hinnat ja laajat valikoimat, joten läheltä ei tarvitse lähteä isolle kirkolle. Pienemmän paikkakunnan vuokrat ovat myös ystävällisemmät, Juha kertoo.

Perhokalastusharrastus auttanut liiketoiminnassa

Yrittäjä on armoitettu perhokalastuksen harrastaja, mikä on tuonut laajalti tuttavapiiriä ulkomaita myöten. Aiemmat kokemukset printtiliiketoiminnasta ja mm. Pohjolan perhokalastaja -lehden päätoimittajuudesta auttoivat näkemään, että Facebook on apuvälineenä luonnollinen valinta verkkokauppaliiketoiminnan kehittämisessä. 

- Kokemus markkinoinnista ja tiedon jakamisesta auttavat ymmärtämään sähköistä liiketoimintaa. Menestyäkseen pitää olla digiaskeleen edellä kilpailijoita. Verkkoliiketoiminta avaa myös mahdollisuuksia yhteistyön kehittämiseen alueemme matkailupalveluyrittäjien kanssa, Juha toteaa.

Digiosaamista tarvitaan – OneGearin tähtäimessä maailman markkinat

- Pielavedeltä on lyhyt matka maailmalle, esimerkiksi Venäjän markkinoille. 5 sekuntia ja asiakas painaa vain ´BUY´, Juha toteaa ja jatkaa, - meidän tehtävämme on rakentaa verkko-ostaminen helpoksi kulttuurierot huomioiden. Kansainvälistyminen vaatii investointeja niin ohjelmistoihin kuin digiosaamiseen. Työkalut pitää olla mahdollisimman hyviä. Ja erityisesti digitalisaatio-osaaminen.

Yritys oppii ja menestyy -palvelu:
Matti Ylönen, , 0207 464 621