Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Yrittäjyys

Erikoistumista ja digitalisaatiota kuljetuspalveluissa

Uutissarjassa YOM -palvelun osaamiskartoitukseen osallistuneet yrittäjät kertovat kuukausittain yritystoimintansa sähköistämisen vaikutuksista. Keskusteluissa korostuvat digitalisaation liiketoiminnalle tuomat mahdollisuudet ja haasteet. Joulukuun digiyritys on Kuljetus Welin Oy Varkaudesta. Perheyritys kehittää itseään asiakaslähtöisesti ja räätälöi kuljetuspalvelut erikseen jokaisen asiakkaan kanssa sähköistä järjestelmää hyödyntäen.

Perheyritys Kuljetus Welin Oy kehittää itseään asiakaslähtöisesti

Varkautelainen perheyritys Kuljetus Welin Oy on toiminut kuljetusalalla jo vuodesta 1952. Yrityksen toiminta alkoi jo vuonna 1948 kun veljekset Aarne ja Veikko Welin aloittivat puunajon hevosen ja reen avulla.

Nyt reet ja hevoset ovat vaihtuneet sinisiin rekkoihin ja yrityksen toimitusjohtajana toimii Jussi Welin. Yhdessä tyttärensä Karoliina Welinin ja veljensä Jari Welinin kanssa Jussi on varmistamassa että yrityksen kuljetuspalveluiden laatu ja asiakaslähtöisyys säilyvät digitalisaation myllerryksessä.

- Meidän kuljetuspalvelut räätälöidään erikseen jokaisen asiakkaan kanssa. Tallennamme jokaisen kuljetuksen sähköiseen järjestelmään, jonka avulla ajot järjestellään autoille ja kuljettajille. Pidämme yhteyttä kuljettajiin koko ajan ja seuraamme kuljetuksen etenemistä sähköisesti, toimitusjohtaja Jussi Welin kertoo.

 

Asiakaslähtöistä palvelua ja kehittymistä

Kuljetus Welinin pitkä historia kertoo siitä että yrityksessä on osattu tehdä oikeita asioita oikeaan aikaan. Osaamisen taustalla on asiakkaan kuuntelu, oman ammatillisen osaamisen ylläpito, toimialan kehityksen seuraaminen ja jatkuva kouluttautuminen.

- Yrityksen historia on meille voimavara ja se kertoo myös meidän laadusta. Meillä on paljon asiakkaita joiden kuljetuksia olemme hoitaneet jo vuosikymmeniä. Samalla pitkä historia kertoo siitä, että olemme osanneet uudistua ja pysyä kuljetustoiminnan osaamisen kärjessä, kertoo Karoliina Welin.

Kuljetus Welin on vuosien varrella osannut erikoistua oikealla tavalla. Yritys on panostanut erikoiskuljetuksiin, koska niiden toteuttaminen vaatii jatkossakin huolellista ihmisen toteuttamaa työtä, jota robotit eivät voi toteuttaa.

- Meille tärkeintä on ollut kuunnella tarkasti asiakkaiden tarpeita ja kehittää toimintaamme ja palveluita tarpeiden mukaisesti. Yrityksen pitkällä historialla on merkitystä vain silloin, kun sitä pystytään hyödyntämään tämän päivän asiakkaiden palvelemiseen yhä paremmin, Jussi Welin kiteyttää.

 

Jatkuvaa opiskelua

Kuljetusala on erittäin kilpailtu ala. Welinit ovat tehostaneet toimintaansa jatkuvalla kouluttautumisella. Jussi Welin pitää huolta, että kaikki yrityksen työntekijät pitävät omaa ammattitaitoaan yllä.

Tradenomitaustainen Karolina Welin on tällä hetkellä mukana Savon yrittäjien Yritys oppii ja menestyy -palvelun toteuttamassa pienyrityksen toimitusjohtajakoulutuksessa ja hän on osallistunut myös sosiaalisen median markkinointikoulutukseen. Karoliina aloittaa myös logistiikkainsinöörin opinnot ensi vuonna Jyväskylässä.

- Olen saanut todella paljon irti Yritys oppii ja menestyy -palvelun koulutuksista. TJ-kurssi pistää tarkastelemaan meidänkin yrityksen toimintaa tarkemmin ja some-markkinointikoulutus antoi paljon konkreettisia vinkkejä yrityksen markkinointiin, Karoliina kertoo.

Yritys oppii ja menestyy -palvelun toteuttama ilmainen osaamiskartoitus oli Jussin ja Karoliinan mielestä silmiä avaava. ”Kartoitus pisti meidät tarkastelemaan omaa toimintaamme ikään kuin ulkopuolisen silmin. Pääsimme pohtimaan omaa toimintaamme laajasti ja kartoitus nosti tarkasteluun myös sellaisia asioita jotka useasti jäävät päätehtävän varjoon”, Kuljetus Welin Oy:n toimitusjohtaja Jussi Welin kiittelee.

 

Lisätietoja Kuljetus Welin Oy:stä:

www.kuljetuswelin.fi

Yritys oppii ja menestyy palvelu:

Tuomas Kylänpää, , 044 752 6010