19.2.2017 klo 22:41
Uutinen

Yrittäjyyttä ja bisnestä opettajille Savossa

Pohjois-Savon toisen ja korkea-asteen opettajat saavat lisää työkaluja yrittäjyysopetuksen tueksi helmikuussa alkavassa Osaavia opettajia – yrittäviä nuoria -koulutuksessa.

Näin vahvistetaan opettajien osaamista yrittäjyyteen ohjaamisessa.

Koulutus käynnistyy 23.2. Iisalmessa ja 24.2. Kuopiossa ja sen järjestävät Suomen Yrittäjät ja Savon Yrittäjät.

– Yrittäjyyttä ja yrittäjämäistä asennetta sekä yrittämisen yhteiskunnallisen merkityksen ymmärtämistä tarvitaan tänä päivän ja tulevaisuudessa kaikissa ammateissa, Savon Yrittäjien toimitusjohtaja Arto Nykänen perustelee koulutuksen tarvetta.

Nykäsen mukaan ilahduttavaa on, että ammattiopisto- ja korkeakouluopiskelijoista entistä useampi haluaa työurallaan yrittäjäksi.

– Suomi lähtee nousuun vain pk-yrittäjyyden kautta ja kun opiskelijoille annetaan peruskoulusta lähtien valmiuksia yrittämiseen, syntyy aikanaan uusia menestyviä kasvuyrityksiä.

Kevään aikana järjestetään webinaareja liiketoimintaosaamisen teemoista ja ensi syksylle on suunnitteilla opettajien yrittäjyysleiri. Opettajat voivat sisällyttää koulutuksen osaksi Savonia-ammattikorkeakoulun täydennyskoulutuskokonaisuutta yrittäjyyttä ja bisnestä opettajille.

Tavoitteena on parantaa opettajien valmiuksia, jotta yrittäjyys näkyisi läpileikkaavana teemana eri alojen opetuksessa erillisten yrittäjyyskurssien lisäksi.

Suomi tarvitsee yrittäjiä ja opiskelijat tietoa yrittäjyydestä

Tähän mennessä Suomen Yrittäjien järjestämät Osaavia opettajia – yrittäviä nuoria -koulutukset ovat tavoittaneet jo yli 4000 opettajaa, opettajan kouluttajaa ja opettajaksi opiskelevaa eri puolilla Suomea.

Koulutukset toteutetaan lääkintöneuvos Sakari Alhopuron tekemän miljoonan euron lahjoituksen avulla. Alhopuro teki lahjoituksen, koska hän koki, että Suomi tarvitsee nyt kipeästi uusia yrityksiä ja työpaikkoja.

– Tulevaisuutemme kannalta on tärkeää, että nuorilla on valmiudet ja halu ryhtyä yrittäjäksi. Kouluopetus on niiden luomisessa avainasemassa, Alhopuro perusteli lahjoitusta.

Valtakunnallinen hanke kestää kolme vuotta. Koko hankkeen aikana koulutukset tulevat tavoittamaan yli 7000 lukioiden, ammatillisten oppilaitosten, ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen opettajaa ja opettajaksi opiskelevaa sekä opettajien kouluttajaa eri puolilla Suomea.

Lisätietoja:

toimitusjohtaja Arton Nykänen, Savon Yrittäjät, p. 044 3680 501, arto.nykanen(at)yrittajat.fi

projektipäällikkö Päivi Ojala, Suomen Yrittäjät, p. 040 582 2368, paivi.ojala(at)yrittajat.fi