Etsi

Jäsenmaksulle vastinetta!

Meillä on jäsenistössämme hyvin erilaisia yrittäjiä, joten myös yhdistyksemme jäsenyydestä haetaan erilaisia kulmia. Yhdelle on tärkeää verkostoitua toisten yrittäjien kanssa, toinen kokee merkitykselliseksi käydä kokemusten vaihtoa ja virkistyä samanhenkisessä seurassa, kolmatta jäsentä koulutukset auttavat menestymään, neljännelle on tärkeää, että Kuopion Yrittäjät pitää yhteyttä kaupungin virkamies- ja luottamusmiesorganisaatioon ja valvoo yrittäjien etuja, ja vielä viidennelle riittää tieto, että Suomen Yrittäjät vaikuttaa kansallisella tai EU-tasolla eri tavoin. Muitakin motiiveja varmasti löytyy, eli lista ei saattanut olla täysin tyhjentävä. Viime viikolla julkistimme kuopiolaisten kulttuuritoimijoiden kanssa monta eri yhteistyökuviota – toivottavasti niistä löytyy jokaiselle joku mieleinen!

Kävimme hallituksen porukalla Helsingissä ystävänpäivänä tapaamassa kaikki kuopiolaiset kansanedustajamme Rossin, Raassinan ja Kivelän, joille veimme toiveen Savon radan nopeuttamisesta vaarallisia tasoristeyksiä poistamalla. Samalla käynnillä tapasimme Suomen Yrittäjien toimitusjohtajan Mikael Pentikäisen ja muuta toimiston väkeä, ja saimme monta ideaa tuomisina. Itselleni näistä jäi päällimmäisenä mieleen, että meidän tehtävänä on jakaa yrittäjien tarinoita eri suuntiin, esimerkiksi kaupunginvaltuutetuille ja medialle. Avaamme piakkoin Facebookissa näiden tavallisten yrittäjien tarinoiden välityksen lyhyillä videoilla, joista saa nopeasti käsityksen millaisesta yrityksestä on kyse. Toivomme teiltä jäseniltä ideoita näihin, joko omasta tai kaverin yrityksestä. Etsimme onnistumisten lisäksi myös sellaisia käytännön tarinoita, jotka auttavat oikaisemaan epäkohtia, joten laittakaa niitäkin tulemaan meille päin millä tahansa tavalla. Jos nyt ei ihan Apellin Ismon jopa farssinomaiseksi äityneen hotellilaivakamppailun tasolle näissä tarinoissa päästäkään, niin kertokaa niistä maltillisemmista. Jalostetaan niistä sitten eteenpäin viestiä meidän kanaviamme pitkin.

Tapasimme viime viikolla kaupungintalolla käydessämme virkaan juuri astuneen kaupunginjohtajamme Jarmo Pirhosen, jonka kanssa käymme suorasanaisia keskusteluita entiseen malliin noin puolentoista kuukauden välein. Myös näissä virkamiesten kanssa käytävissä keskusteluissa on hyvä kertoa konkreettisin esimerkein asioista, joihin toivomme parannusta.

Tällä viikolla ajankohtaiseksi asiaksi pompsahti kaupungin suunnitelma pysäköintimaksujen korottamisesta: yrittäjien ja asiakkaiden äkäisiä kommentteja alkoi tulvia sosiaaliseen mediaan. Onneksi meillä on suora yhteys kaupunginjohtaja Pirhoseen, jolle pirautin. Oltiin samaa mieltä siitä, että nyt taisi jäädä yritysvaikutukset arvioimatta tai arviointi puutteelliseksi, ja korotusta tulee harkita uudelleen. Tämäkin mediamyrsky olisi jäänyt kokematta, jos jo ajoissa olisi päätöksen vaikutuksia kysytty yrittäjiltä. 

Teiltä hyvät jäsenyrittäjät toivomme saavamme palautetta toiminnastamme, jotta osaisimme olla mahdollisimman hyvin hyödyksi. Meillä on kaikissa valiokunnissa sekä hallituksessa suorastaan hulvattoman innostunut meininki päällä, jonka toivon säilyvän ja välittyvän koko jäsenistöllemme. Nähdään tapahtumissamme ja ollaan yhteyksissä myös Facebookin välityksellä!

Aurinkoista kevättä!

Sirpa Karppi

Kuopion Yrittäjien blogi - yrittäjistä ja yrittämisestä

Sirpa Karppi

Kirjoittaja on  Kuopion Yrittäjien puheenjohtaja 2018.