Etsi

Emergency banner

Kiirettä pittää!

Meillä on vuoden ensimmäiset kuukaudet olleet yhtä haipakkaa, ja kuulen usein kysyttävän miten ennätän olla niin monessa menossa mukana. Vastaan että en ennätäkään. Onneksi meillä on toiminnanjohtajan hommassa kokopäiväisesti töissä Kirsi, joka ennättää meidän luottamushenkilöiden sijaan huomattavasti useampaan menoon mukaan. Siksi saamme myös paljon aikaan ja näymme vahvasti.

Myös hallituksemme ja valiokuntiemme jäsenten innokas ja aktiivinen toiminta auttaa minua puheenjohtajan tehtävässä. Tämä ei ole millään muotoa yhden naisen show, vaan meitä tekijöitä on äkkisiltään laskettuna kolmekymmentä hallituksessa ja valiokunnissa. Ja lisäksi meillä on vielä maanmainio Seppo Karvinen virallisten kokousten, kevät- ja syyskokousten puheenjohtajana!

Alkuvuoden näkyvimpiä uutisiamme ovat olleet seminaari- ja kulttuuritoimijoiden kanssa solmitut yhteistyösopimukset. Monet jäsenemme saavat näiden kautta mainiosti lisää hyötyä jäsenyydestämme, onhan missiomme ensimmäinen osa pitää yrittäjistä huolta. Olemme saaneet myös uusia yhteistyökumppanuuksia; meillä on nyt Nordean, Savon Voiman ja Mehiläisen lisäksi pääyhteistyökumppaninamme Lähitapiola. Näiden lisäksi yksittäisissä tapahtumissamme on mukana muita kumppaneita. Näin ollen meillä alkaa olla talouskin turvattu, joten voimme keskittyä vetävien tapahtumien järjestämiseen jäsenillemme.

Toki toimimme aktiivisesti myös edunvalvonnan asialla, koska missiomme se toinen osa on pitää myös yrittäjien puolta. Meillä on erinomainen keskusteluyhteys kaupungin virkamiehiin, ja vaikka asioihin otammekin rohkeasti kantaa, esitämme kantamme aina rakentavasti. Yritysvaikutusten arviointiprosessin hiominen on meillä tällä hetkellä työn alla, ja selvitämme tähän Suomen parhaita käytänteitä.

Kevätkokouksessamme oli pitkästä aikaa paljon osallistujia, kaikkiaan lähes 40. Saimme mukavasti törmäytettyä nuoret yrittäjät ja vuoden 99-päiviä tehneet seniorit, jotka olimme kutsuneet erikseen paikalle. Oli ilo rupatella ja kuulla siitä yhdessä tekemisen meiningistä silloin ennen. Ainakin joitain pöhinän pilkahduksia meillä nytkin on, saa nähdä mitä vielä saammekaan aikaan!

Kuopion Yrittäjien blogi - yrittäjistä ja yrittämisestä

Sirpa Karppi

Kirjoittaja on  Kuopion Yrittäjien puheenjohtaja 2018.