Etsi

Emergency banner

Pidämme yritysten puolta

Kuopion Yrittäjät on todellakin vetovoimainen ja vaikuttava toimija. Tämä vuotemme on käynnistynyt pontevasti niin, että Kuopion Yrittäjien hallitus kävi vierailulla kaupungintalolla Kuopion kaupunginhallituksen luona. Esittäytysmiskierroksen jälkeen keskustelumme kiteytyi yhteiseen tavoitteeseemme tehdä Kuopiosta 200 000 asukkaan kaupunki vuoteen 2040 mennessä. Tuo tavoite ei täyty sisäsiittoisesti meidän kuopiolaisten, eikä pelkkien savolaistenkaan voimin, vaikka kuinka yrittäisimme. Muualta on tänne tulijoita löydyttävä ja tekijöitä myös sellaisille töille, joille ei täältä löydy innokkaita. Työperäisestä maahanmuutosta keskustelimmekin tuossa tapaamisessa hallitusten kesken ja lupasimme kartoittaa harjoittelupaikkoja niitä tarvitseville. Kaupungin puolelle heitämme pallon järjestää kielikoulutus mahdollisimman hyvälle tolalle, koska suomen kielen osaaminen auttaa tänne kotoutumisessa merkittävästi. Yritysvaikutusten arviointi oli myös keskustelussamme mukana ja tämän toteutumista seuraamme jatkuvasti hyvin terävästi.

Kuopion Yrittäjien yhteiskuntavaikuttamisen valiokunta uudistuu tälle vuodelle niin, että se koostuu sellaisista yrittäjistä, jotka toimivat myös Kuopion kaupunginvaltuutettuina. Minä toimin tämän valiokunnan puheenjohtajana ja jäseniksi ovat lupautuneet Ismo Apell, Marja Berg, Allu Koskinen ja Samuli Voutila eli kovin kattava on tämä valiokunta. Ensimmäinen kokouksemme on maaliskuun 1. päivä ja tavoitteenamme on kokoontua kahdesti tässä keväällä ja kahdesti syksyllä. Näin olemme hyvin ajan tasalla kulloinkin päätettävinä olevista asioista ja voimme pitää yritysten puolta paremmin.

Kaupunginjohtaja Jarmo Pirhonen on kutsunut meidät kaikki viimevuotiseen tapaan aamupalalle tiistaina 19.2.2019, joten toivottavasti tapaamme tuolloin mahdollisimman monta kaupungintalolla. Me käymme entiseen tapaan myös kaupunginjohtajan kanssa säännöllisissä tapaamisissa reilun kuukauden välein ja tarvittaessa soittelemme tai viestittelemme muulla tavoin. Eli kovin ovat suorat meidän vaikutuskanavamme.

Tavoitteenamme on myös kertoa laajemmallekin väelle yrittäjyydestä, jotta kaikki tietäisivät kuinka yrittäjyys pitää Kuopionkin elinvoimaisena - me työllistämme, maksamme verotuloja ja tuotamme palveluita. Olemme varanneet seuraavalle Yrittäjän päivälle eli 5.9.2019 Kuopion torin esiintymislavoineen, joten torilla tavataan iltapäivällä ja sitten illalla juhlitaan yrittäjien kesken.

 

 

Kuopion Yrittäjien blogi - yrittäjistä ja yrittämisestä

Sirpa Karppi

Kirjoittaja on  Kuopion Yrittäjien puheenjohtaja 2018.