Etsi

KESÄLOMAKAUSI ALKAA, VAIKUTTAMISTYÖ JATKUU

Moni yrittäjä ja töissä oleva on pikkuhiljaa siirtymässä kesälaitumille ja varsin monen kesäloma alkaa juhannuksen tietämissä – niin myös minulla! Mutta vielä ennen sitä tapahtuu paljon ja kesälomien jälkeen Kuopion Yrittäjien vaikuttamistyö jatkuu laajalla rintamalla.

Kesälläkin tapahtuu eli 12.7. on Rauhalahden Kesäteatterissa Katri-Helena esitys ja elokuun alussa 3.-5.8. Kuopio Sunsets Beach Volley -tapahtuma - tervetuloa mukaan!

HUOM! Tärkeää! Parhaillaan käynnissä on jäsenkyselymme, johon toivottavasti olet jo vastannut ja jos et ole, niin vielä ennätät 16.6. mennessä. Tulemme hyödyntämään jäsenkyselyn tuloksia elokuun strategiatyöskentelyssä, jossa linjaamme Kuopion Yrittäjien toimintaa ja tavoitteita lähivuosina.

Kun kirjoitan tätä ma 12.6., edessä on todella runsaan osanottajajoukon kokoava Suuri kotihoitoilta 15.6. hotelli IsoValkeisella– sinne on tulossa yli 80 osallistujaa! Illassa keskustelemme ja haemme ratkaisuja Kuopion kaupungin reuna-alueiden kasvaviin asiakasmääriin ja palvelutarpeisiin. Tässä haluamme luoda yrittäjien vastavoimaa Postin laajentumispyrkimyksille – ei ole mistään kotoisin että valtion omistama toimija ryhtyy kilpailemaan yrittäjien kanssa! Illan järjestelyissä kanssamme MTK, Pohjois-Savon Kylät, e-maaseutu, Yritys oppii ja menestyy -palvelu, Kuopionseudun Uusyrityskeskus ja Kuopion kaupunki.

Yhteistyömme Kuopion alueen Kauppakamarin kanssa syvenee ilahduttavasti edelleen ja yhdessä keskeisille kuopiolaisille terveysteknologiayrityksille 29.5. suunnattu ’iskuryhmä’ risteilymme kokosi keskustelevan osallistujajoukon pohtimaan konkreettisia toimenpiteitä #kuopio2040 aloitteemme eteenpäin viemiseksi. Saimme mittavan joukon ideoita ja toimenpiteitä kasaan ja työstämme niitä parhaillaan eteenpäin vietäviksi. Työ jatkuu 5.9. yrittäjän päivän seminaarissa, johon voit myös jo ilmoittautua mukaan! 

Byrokratian purkutalkoot ovat viime aikoina jääneet hieman vähemmälle huomiolle, mutta nyt huomasin Facebookin uutisvirrasta Etelä-Suomen AVI:n ylijohtajan Minna Karhusen (@avijohtaja) tehneen vierailun Kuopioon ja tavanneen suuren joukon yrityksiämme, mm. Koivumäen Kartano, Lignell&Piispanen, Iso-Kallan Panimo, Alahovin viinitila ja Roll-risteilyt. Avijohtajan huomiot yrittäjien kertomasta ovat puhuttelevaa luettavaa… Olisiko tässä toimintamuoto, jolla saamme avaintahoja ja -henkilöitä parhaiten huomaamaan ja kuulemaan yrittäjien kohtaamista, toimintaa rajoittavista tai hankaloittavista säädöksistä, päätöksistä, laeista jne. Jaoin jutun Kuopion Yrittäjien Facebookissa, tykkääthän Sinä jo sivuistamme?

Osallistuin viime viikolla toista kertaa Suomen Yrittäjien järjestämään Kunnallisjohdon seminaariin (se järjestettiin jo 25. kerran) Oulussa. Oli jälleen vaikuttava tapahtuma ja kirjoitin siitä pienen raportin: https://www.linkedin.com/pulse/kunnallisjohdon-seminaari-oulu-7-862017-j...

Toivotan kaikille hyvää juhannusta ja hyvää & aurinkoista kesää. Lepää ja rentoudu tai tao bisnestä, jos kesä on Sinun yrityksesi tuloksenteko aikaa!

 

Jouni Ortju

puheenjohtaja

Kuopion Yrittäjien blogi - yrittäjistä ja yrittämisestä

Kuopion Yrittäjien puheenjohtaja
Sirpa Karppi