Etsi

Puheenjohtajan katsaus - mitä olemme saaneet aikaan?

Kuopion Yrittäjien visio on ”olla tunnettu, vetovoimainen ja vaikuttava toimija”, ja että ”kaikki tietävät, että yrittäjyys pitää Kuopionkin elinvoimaisena”. Tänä vuonna tapahtumamme ovat vetäneet paljon osallistujia ja olemme saaneet hyvin näkyvyyttä myös julkisuudessa, joten topakasti olemme matkalla visiomme viitoittamalla tiellä. Palkkiona tästä meidän jäsenmäärämme kääntyikin positiivisen puolelle viimeksi tulleessa tilastossa – toivoa sopii, että useamman vuoden jatkunut jäsenmäärän pieneneminen on nyt jäänyt taakse.

Työstimme huolella viime vuonna strategian, jossa suuntasimme tekemisen painopistettä vahvasti jäsenistöön päin. Meidän missiomme on pitää yrittäjien puolta ja yrittäjistä huolta. Tämän tehtävän pääosassa ovat tänä vuonna olleet jäseniä hyödyttävät palvelut eli laadukkaat, vetovoimaiset ja ajankohtaiset tapahtumat. Tapahtumiimme onkin osallistunut todella paljon jäseniämme ja uskon syksyn tapahtumiemme vetävän salit täyteen. Syyskokoukseemme on tulossa Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen kertomaan valtakunnan kuulumisia ja tilaisuus pidetään ihka uudessa kokoustilassa, joten laita ihmeessä kalenteriin 20.11. ja ilmoittaudu mukaan. Myös pikkujoulumme marraskuun viimeisenä päivänä tulee tänä vuonna olemaan taatusti kiinnostava; varasimme Peräniemen Kasinon yksityistilaisuutena ja kutsumme teidät jäsenemme paikalle mysteeri-salakapakka -teemalla nauttimaan Mustan Lampaan illallisen teatterielämyksen ryydittämänä. Työstäessämme ensi vuoden toimintasuunnitelmaa ideoimme näitä jäsentapahtumiamme vielä lisää, eli vauhtimme sen kun vain kiihtyy tällä kaistalla.

Yhteiskuntavaikuttamisen saralla olemme keskittyneet yritysvaikutusten arviointiin, jossa havaitsimme keväällä ontumista keskustan pysäköintimaksujen korotuksista päätettäessä. Tavoitteenamme on saada virkamiehet ja luottamustehtävissä toimivat päättäjämme ottamaan aidosti yrityksille koituvat vaikutukset huomioon. Teimme tätä varten videon hyvin hoidetusta Kauppakadun katuremontista. Video toimitettiin kaikkiin lautakuntiin sekä kaupunginvaltuutetuille, ja se on nähtävillä myös YouTubessa hakusanoilla Kuopion Yrittäjät ja yritysvaikutusten arviointi. Meillä on hyvin toimivat ja suorat välit kaupungin johtoon, joten voimme keskustella rakentavasti kaikista kaupunkiamme kehittävistä asioista. Yhteinen tavoitteemme on tehdä Kuopiosta kahdensadantuhannen asukkaan Hyvän elämän pääkaupunki.

Hyvä on kuitenkin aina muistuttaa, että se on yrittäjyys joka pitää myös meidän kaupunkimme elinvoimaisena. Tuomme kaupunkiin mittavasti verotuloja, työllistämme itsemme lisäksi työntekijämme ja luomme kaupunkilaisille monenlaisia palveluita. Emme siis ole pelkästään itsellemme helpotusta vailla, vaan tarjoamme vastineeksi elinvoimaisuutta. Ja jotta jäsenemme voisivat myös elinvoimaisesti, on yhdistyksemme tehtävä tarjota eväitä itsensä ja liiketoiminnan kehittämiseen sekä omaan virkistäytymiseen. 

Itse koen puheenjohtajuuteni olevan vasta alkutaipaleella näin yhdeksän kuukauden jälkeen, joten mielelläni jatkan tehtävässä ensi vuonnakin, mikäli syyskokous näin päättää. Tervetuloa mukaan vaikuttamaan yhdistyksen henkilövalintoihin, toimintasuunnitelmaan ja budjettiin Old Lions´Milliin. Samalla tapaat Suomen Yrittäjien toimitusjohtajan ja pääset eturivistä seuraamaan Senioriyrittäjä -palkitsemista. Nähdään viimeistään siellä!

Kuopion Yrittäjien blogi - yrittäjistä ja yrittämisestä

Sirpa Karppi

Kirjoittaja on  Kuopion Yrittäjien puheenjohtaja 2018.