Etsi

Emergency banner

Suomen paras paikallisyhdistys!

Kuopion Yrittäjät palkittiin Suomen Yrittäjien Vaikuttajafoorumissa Suomen parhaana paikallisyhdistyksenä suurten kaupunkien sarjassa vuonna 2018. Perusteluina oli: ”Kuopion Yrittäjät on määrätietoisesti ja johdonmukaisesti uudistanut toimintaansa. Suuntaa antaa käytännönläheinen strategia. Innostunut ja sitoutunut luottamushenkilöstö pitää kunnia-asianaan edistää kaupungin vetovoimaisuutta ja tarjota jäsenyrityksille hyödyllisiä koulutuksia ja palveluita.” Nöyrät kiitokset kaikille viime vuoden ja aiemmillekin luottamushenkilöille sekä Kirsille – teimme loistavaa työtä! Nostamme maljan ja nautimme täytekakkukahvit kevätkokouksessamme 27.3., joten tervetuloa mukaan.

Toimintakertomusta työstäessäni ja viime vuoden kuvia selatessani huomasin, että toimintamme on suuntautunut todellakin jäsenistöön päin.  Tapahtumissamme kävi yhteensä 774 jäsentä ja tyytyväisyys tapahtumiin oli korkea eli ei vain se määrä vaan myös laatu oli hyvä. Ainakin minulle tuottaa suurta mielihyvää myös havaita, että osallistujat ovat tyytyväisiä ja kokevat saavansa toiminnasta jotain lisäarvoa omaan päiväänsä.

Tällaisessa luottamustehtävässä on tärkeää myös se, kuinka innoissamme tästä yhteisestä tekemisestä olemme. Jos näissä tehtävissä aletaan dissaamaan toisia tai ärhentelemään, ei porukka pysy pitkään mukana vaan siirtyy muualle mielekkäämpiin piireihin. Varmasti useimmalle meistä on ollut merkityksellistä saada uusia hyviä ystäviä näiden yhteisten ponnistusten myötä, joten monesti suurin arvo on meissä ihmisissä ja siinä mitä ollaan toisillemme. Palkkaahan luottamustehtävistä ei makseta, joten sitä sisäistä motivaatiota on löydyttävä ja kivaakin on oltava.

Vähintään yhtä tuotteliasta tulee toimintamme olemaan myös tänä vuonna kuin viime vuonna. Järjestämme toukokuussa ison Hulabaloo –tapahtuman Albatrossissa, jonne odotamme yli 600 yrittäjää ystävineen koko Pohjois-Savon alueelta. Huhtikuussa järjestämme koko perheen Happee Tahkolla –tapahtuman ja jatkamme suosittujen Aamuinfojen ja Bisnesrehvien järjestämistä. Syksyllä pääsee 20 yrittäjää mukaan Mika Sutisen vetämään Strategia? –koulutukseen, jonka markkinointi käynnistyy jo tässä keväällä.

Emme toki unohda yhteiskuntavaikuttamistakaan näiden tapahtumien tuoksinassa. Viime vuonna keskusteluun nostamamme yritysvaikutusten arviointi on edelleen pöydällä ja kaupungin kanssa jatkamme hyvää, tiivistä yhteydenpitoa. Uudistunut yhteiskuntavaikuttamisen valiokunta kokoontui ensimmäisen kerran maaliskuun alussa ja sovimme, että kyselemme teidän yrittäjien toiveita vietäväksi eteenpäin. Tätä kanavaa kannattaa nyt hyödyntää, mikäli sinulla on mikä tahansa asia, jonka haluat nostaa keskusteluun.

Virkeää kevään odotusta toivotellen,

Sirpa

 

 

 

 

 

Kuopion Yrittäjien blogi - yrittäjistä ja yrittämisestä

Sirpa Karppi

Kirjoittaja on  Kuopion Yrittäjien puheenjohtaja 2018.