Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Yrittäjät arvioivat kaupungin  toimintaa kuntabarometrissä

Suomen Yrittäjien keväällä tekemä kuntabarometrin tulokset ovat valmistuneet. Kuopio pärjäsi hyvin suurten kaupunkien sarjassa, sijoitus oli tänä vuonna viides. Seinäjoki oli jälleen ykkönen, joten täytyypä kysellä sieltä tarkemmin mitä kaikkea heidän hyvän menestyksen takana on, kun tulevat syksyllä vieraaksemme tänne Kuopioon.

Tässä barometrissa yrittäjät ovat antaneet palautetta ja arvioineet oman kuntansa toimintaa: mitkä asiat toimivat ja mitä pitää parantaa. Kuopiolaisten yrittäjien mielestä päätöksenteon yrityslähtöisyys on ylivoimaisesti tärkein elinkeinopolitiikan osa-alue. Kuopiossa yrittäjät antoivat tästä tärkeimmästä osa-alueesta sekä koko maata että aluetta huonommat arvosanat. Toinen kehittämisalue on kaupungin hankintapolitiikka, jossa erityisesti kehitettävää koettiin olevan hankintojen jakamisessa osiin sekä pienhankinnoissa.  Lisäksi peräti 53 % vastanneista yrittäjistä koki, että kunnan omat yhtiöt kilpailevat yksityisten yritysten kanssa. Alueella ja koko maassa vastaava luku oli 23 %. Näissä riittää vielä työsarkaa!

Kyselyyn vastanneet yrittäjät kokivat yrityspalvelujen toimivan hyvin. Tärkeimmiksi yrityspalveluiksi koettiin aloittavan yrittäjän palvelut, rahoitus- ja investointineuvonta sekä verkostoitumisen kehittäminen.

Barometrin avulla saamme tietoa siitä, mihin asioihin meidän yrittäjäyhdistyksissä pitää jäsentemme puolesta kunnassa vaikuttaa. Toki kysymme ja saammekin paljon palautetta myös vuoden varrella näiden kyselyiden välissä, mutta tällä kyselyllä saimme 142 vastaajan mielipiteen asioiden laidasta täällä Kuopiossa.

Kiitos siis kaikille vastanneille. Me Kirsin ja luottamushenkilöidemme voimin teemme parhaamme, jotta voimme olla myös tällä kulmalla hyödyksi jäsenillemme pitämällä yritysten puolta.

Toivottavasti kesä jatkuu yhtä lämpimänä ja aurinkoisena kuin se nyt alkukesästä on näyttäytynyt. Pidetään itsestämme huolta vaikka lyhyemmälläkin lomalla, johon minäkin tänä vuonna joudun tyytymään. Vaihtamalla maisemaa vaikka pariksi kolmeksi päiväksi saa ajatuksia tuuletettua ja voimia kerättyä.

Kuntabarometrin tuloksiin voit tarkemmin tutustua täällä

Hyvää kesää toivotellen,

Sirpa

 

 

 

 

Kuopion Yrittäjien blogi - yrittäjistä ja yrittämisestä

Kuopion Yrittäjien puheenjohtaja
Sirpa Karppi