Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Kunta

Elinvoimapalvelut uudistuvat Kuopiossa

Kuopion yrityspalvelun vs. elinkeinojohtaja Unto Juutinen sekä yritysasiamies Anna-Liisa Martikainen osallistuivat 13.6. Kuopion Yrittäjien järjestämään tilaisuuteen, jossa keskustelun aiheena oli Kuopion uudistuvat elinvoimapalvelut. Tilaisuuteen osallistuivat myös Kuopion käsityö- ja tehdasseuruuden, Nilsiän Yrittäjien, Juankosken Yrittäjien sekä Kuopion seudun yrittäjänaisten edustajat.

Lisää voimaa yhdistymisistä

Elinkeinojohtaja Juutinen kertoi, että elinvoimapalvelujen alle kootaan nykyisen yrityspalvelun lisäksi toimintoja Kuopio Innovationista ja Kuopion markkinointi-, viestintä- ja tapahtumapalveluista sekä kaupungin strategia- ja kehittämisasioita. Lisäksi ’saman katon alle’ on suunniteltu työllisyyspalveluja, maahanmuuttoa ja kotouttamista sekä kaupunkitason asiakaspalvelua.

Vahvistetulla organisaatiolla on mahdollista vastata yrittäjien tarpeisiin entistäkin paremmin, ja mm. kehittää viestintää kaupungin yrittäjille tarjoamista palveluista.

Kuopion kaupunginvaltuusto päättänee uudistuksesta syksyllä, ja uusi organisaatio astunee voimaan vuoden 2017 alussa.

Yhden luukun palvelua toivottiin

Keskustelussa keskeisenä asiana nousi esiin yrittäjien toive yhden luukun palvelumallista: koskipa yrittäjän asia mitä tahansa palvelua yrityksen perustamiseen, kehittämiseen, kasvuun, kansainvälistymiseen, työvoiman saatavuuteen tai rahoitukseen liittyen, yrittäjän yksi yhteydenotto johtaisi asiaa hoitavan tahon yhteydenottoon yrittäjän suuntaan.

Toisena toiveena elinkeinotiimi

Yrittäjät toivoivat myös, että kaupunkiin perustettaisiin elinkeinotiimi, missä isommalla joukolla voisi keskustella esim. ajankohtaisista teemoista ja painopistealueista. - Nyt järjestetyssä tilaisuudessa nousivat voimakkaasti esiin mm. työllistämiseen ja osaavaan työvoimaan liittyvät asiat. Tällaisia teemoitettuja tilaisuuksia voisi olla muutaman kerran vuodessa, toivoo Kuopion Yrittäjien puheenjohtaja Jouni Ortju.

  - Uskon, että yrittäjien ja kaupungin yhteinen tahtotila on toimintojen tehostaminen ja tavoitteenamme voisi olla tehdä Kuopiosta kaupunki, jossa on Suomen parhaat yrittämisen olosuhteet!

Kuopioon Suomen parhaat yrittämisen olosuhteet -seminaari järjestetään 5.9. klo 12-17