3.3.2017 klo 17:20
Uutinen

Puheenjohtajan kuulumisia

Sinä Yrittäjäkollega olet meille tärkein ja teemme parhaamme että saat jäsenyydestämme myös paikallisesti kaiken mahdollisen irti. Kaikki toiveet ja parannusehdotukset koskien yhdistyksemme toimintaan on tervetullutta, vain näin voimme kehittää toimintaamme tulevaisuudessa sekä pitää toimintaamme merkityksellisenä ja tärkeänä jäsenistöllemme. Kaikissa asioissa ole rohkeasti yhteydessä keneen tahansa hallituksemme jäseneen; olemme Sinua varten.

PUHEENJOHTAJAN KUULUMISIA

Hyvää ja toivottavasti hyvin startannutta vuotta 2017!

Viimevuosi oli Varkauden Yrittäjien toiminnan 75.vuosi. Juhlavuosi huipentui lokakuun 1.pvn iltaan jolloin juhlittiin yhdistyksemme arvokasta ja merkityksellistä taivalta Warkaus-Salissa runsaan juhlaväen seurassa. Juhlan ohjelmassa mm. Teatteriryhmä Nimettömät esittivät juhlavieraille mielenkiintoisen sekä aikaa hyvin kuvaavan läpileikkauksen Varkauden Yrittäjien historiasta aina alkutaipaleesta tähän päivään asti. Juhlaan toi myös tervehdyksen ministeri Anu Vehviläinen. Myös kaupunginjohtaja Hannu Tsupari sekä Savon Yrittäjien puheenjohtaja Arto Nykänen toivat omat tervehdyksensä juhlivalle yhdistyksellemme.

Myös itselleni viimevuosi oli ensimmäinen yhdistyksemme puheenjohtajana, ja kieltämättä en osannut ihan kaikkeen varautua mitä puheenjohtajuus velvoittaa sekä antaa. Vuoden alussa jo kalenteri alkoi täyttymään erilaisista palavereista yhteistyötahojen sekä eri toimijoiden kutsumana. Positiivisesti yllätyin miten yhteisen tekemisen kulttuurille on kaupungissamme eri verkostoissa yhteinen tahtotila; suurin osa eri toimijoista ymmärtää kaupunkimme uhkat ja mahdollisuudet sekä haluavat yhteistyössä olla rakentamassa Varkaudesta elinvoimaisempaa kaupunkia. Yhtenä merkittävämpänä asiana täytyy nostaa jo pitkään yrittäjäyhdistyksemme agendalla ollut vaikuttamisen mahdollisuutta ja kanavaa kaupungissamme; saimme viimeinkin kutsun ja läsnäolo oikeuden kaupunkimme elinkeinoryhmän kokouksiin. Tätä vaikuttamisen mahdollisuutta sekä foorumia voidaan jo pitää jonkinlaisena erävoittona sekä merkkinä sitä, että meiltä Yrittäjiltä halutaan näkemystä, kokemusta sekä panosta kaupunkimme elinkeinoasioiden kehittämiseen sekä elinvoimaisuuden parantamiseen.

On totta ja hieno asia että alueellamme on tehty ja tehdään erilaisia ja erikokoisia investointeja lähiaikoina, kuten Stora Enson kartonkikone, Stora Enson lvl-puutuotanto, Riikinvoiman jätteenpolttolaitos, Kirjolohen kasvattamo, uusia yksityisiä päiväkoteja, uusia yksityisiä hoivakoteja jne. sekä myös jo toimivien yritysten investoinnit sekä tilauskirjojen täyttyminen kertoo positiivisesta ja myönteisestä kehityksestä alueemme yrityksissä. Toki ihan kaikilla aloilla tämä positiivinen vire ei näy vielä konkreettisesti eli alakohtaisia eroja on. Mutta kuitenkin uusimman pk-yritysbarometrin mukaan Varkauden seudun yrittäjät uskovat lujasti tulevaan kasvuun, tämä on tärkeä signaali meille kaikille Yrittäjille ja antaa uskoa panostaa yrityksiimme, henkilökuntaamme sekä tietysti samalla kehittää myös meitä itseämme. Nyt onkin oiva tilaisuus tässä positiivisessa vireessä olla kehittämässä yritystään ja osaamistaan mm. Teettämällä itselleen osaamiskartoituksen (Yritys oppii ja menestyy hanke: Tuomas Kylänpää) sekä verkostoitumalla ja osallistumalla eri tilaisuuksiin ja koulutuksiin sekä esim. olemalla yhteydessä paikkakuntamme omaan aktiiviseen Yritysasiamieheen. (Petra Ryymin)

Tälle vuodelle yhdistyksemme on määritellyt keihäänkärjiksi mm. aktiivisen vaikuttamisen elinkeinoasioihin, kevään kuntavaalit ja niihin mahdollisimman paljon yrittäjäehdokkaita, olemalla mukana ja valmistelemassa kaupungin hankintastrategiaa, olemaan mukana erilaisissa hankkeissa kaupunkimme elinvoimaisuuden kasvattamiseksi sekä tietysti jäsenistöllemme tarjottavat erilaiset koulutus ja virkistäytymistilaisuudet. Myös yhdistyksemme tiedottamisen parantaminen on yksi tärkeimpiä asioita tälle vuodelle, säännölliset uutiskirjeet ovat konkreettinen asia joita julkaistaan vuoden mittaan jäsenillemme. Suunnitteilla on jäsenistöllemme järjestää ohjelmaa mm. Varkauden Teatteriin, Sampea ja Samppanjaa kaupunkifestarit, Elokuvailta jne. Näistä tulemme tiedottamaan tarkemmin lähempänä tapahtumia. Olethan käynyt tykkäämässä yhdistyksemme facebook sivuista, myös sieltä löytyy ajankohtaista infoa erilaisista tapahtumista ym.

Yksi Savon Yrittäjien sekä tietysti meidän yhdistyksemme tavoitteista on panostaa jäsentyytyväisyyteen; kaikki koulutukset, tapahtumat, vaikuttamiset tehdään Yrittäjien toimintaedellytysten parantamiseksi sekä kaupunkimme vetovoimaisuuden ja elinvoimaisuuden vuoksi. Sinä Yrittäjäkollega olet meille tärkein ja teemme parhaamme että saat jäsenyydestämme myös paikallisesti kaiken mahdollisen irti. Kaikki toiveet ja parannusehdotukset koskien yhdistyksemme toimintaan on tervetullutta, vain näin voimme kehittää toimintaamme tulevaisuudessa sekä pitää toimintaamme merkityksellisenä ja tärkeänä jäsenistöllemme. Kaikissa asioissa ole rohkeasti yhteydessä keneen tahansa hallituksemme jäseneen; olemme Sinua varten. Yhteystietomme löydät täältä Varkauden Yrittäjien sivulta.

Olethan Sinä liimannut yrityksesi sisäänkäyntiin tai vastaavaan yhdistyksemme kampanjan: 100 % asennetta, vastuullinen Savolainen Yrittäjä! Tällä sanomalla ja viestillä haluamme kertoa kaikille että Varkautelainen Yrittäjä kantaa vastuunsa ja on reilu pelaaja paikkakunnallamme, Yrittäjä joka haluaa olla rakentamassa yhteistä menestyvää Varkautta sekä Suomea. Tarralla viestimme että omamme 100 % Yrittäjäasennetta. Mikäli jostain syystä yrittäjäkollegasi ei ole vielä jäsen; nyt viimeistään on aika hänet houkutella jäseneksi. Paras jäsenyyden puolestapuhuja olet Sinä arvon kollega. Vinkkaa myös meille, käymme mielellämme kertomassa Yrittäjien saavutuksista sekä toiminnastamme; yhdessä olemme vieläkin enemmän.

Vielä lopuksi; Yrittäjä olethan palkkaamassa Varkautelaisen nuoren kesätöihin? Hyvä jos olet, mutta ne jotka vielä miettivät niin haastan kaikki jäsenemme palkkaamaan Varkautelaisen nuoren töihin kesälle 2017. Nyt se on myös melkein velvollisuus ja osoitus että meillä on 100 % asennetta. Sillä Varkauden kaupungin kesätyöpaikkatuki on ainutlaatuinen kädenojennus, ja kustannuksena yrittäjälle niin olematon että melkein jokainen voi vähintään yhden nuoren työllistää vähintään 2 viikoksi. Nuorissa on meidän kaikkien tulevaisuus, nyt on hyvä mahdollisuus antaa nuorelle hyvä kuva yrityksestämme sekä Yrittäjyydestä. Tämän päivän nuori on tulevaisuuden toivo ja tekijä, antakaamme positiivinen ensimmäinen työkokemus nuorille yrityksissämme, näin voimme osaltamme olla kasvattamassa juuria nuorten Varkaus-kuvaan sekä Yrittäjyyteen.

Aurinkoista kevään odotusta!

Varkaudessa 3.3.2017

Ami

Aimo Aalto puheenjohtaja

Ps. Käydään kaikki äänestämässä Yrittäjäehdokasta kunnallisvaaleissa, sillä kaupunkimme tarvitsee tulevaisuudessa yhä enemmän yrittäjänäkökulmaa päätöksentekoihin.