21.11.2018 klo 12:13
Uutinen

Varkauden Vuoden 2018 Yrittäjä on Kurko Crane Oy Ltd

Syysjuhlassa 2.11. palkittiin vuoden yritys ja yrittäjät sekä myönnettiin kunniamainintoja. Teksti: Warkauden Lehti, Rauno Ylönen. Kuva: Petra Ryymin

Varkauden Yrittäjät palkitsi perjantaina vasta vajaan vuoden toimineen Kurko Cranen kaupungin vuoden yrityksenä.

Yrityksen juuret ovat kuitenkin syvällä Varkauden maaperässä ja tulevat mobiilinosturien palveluliiketoiminnasta aina 57 vuoden takaa.

Kurko Crane toimii tiiviissä yhteistyössä myös monissa eri yhteyksissä palkitun nostopalveluyritys Kurko Koposen kanssa ja yritykselle tuttuja ovat eri nostolaitteet kuten kurottajat, teollisuusnosturit, mininosturit ja asennusnosturit.

Keskiviikkona Kurko Cranen uudessa teollisuushallissa vietettiin jännittävää päivää.

– Uusi pitkäaikaisen tuotekehittelymme tulos ja innovaatio, 360 astetta täysillä arvoilla nostava asennusnosturiauto menee pian katsastukseen ja se lähtee jo maanantaina työmaalle Kuopioon, kertoo Kurko Cranen toinen yrittäjistä Kari Paarnio kun yrityksen toinen omistajista Juha Koponen oli parhaillaan lomamatkalla.

Vastaavaa yli 40 metrissä koko ympyrän säteellä operoivaa nosturiautoa ei ole vielä nähty, joten tuote on kiinnostava.

– Usko tämän auton menestykseen on kova kotimarkkinoilla. Nykyisessä hallissa pystymme rakentamaan kolmea vastaavaa autoa kerralla, Paarnio kertoo.

Paarnio ja Kurko Cranen tuotantopäällikkö Juha Paukkunen uskovat yli puoli miljoonaa euroa maksavan asennusnosturiauton menestykseen myös alan vientimarkkinoilla.

– Kovastihan tämä on herättänyt jo mielenkiintoa muun muassa Saksan messuilla, vuodesta 1980 nosturi- ja nostokonealalla toiminut Paukkunen arvioi.

Paukkusen mukaan vientinäkymät varsinkin Pohjoismaissa vaikuttavat erinomaisilta.

– Ainakin Ruotsiin ja Norjaan ja miksei jatkossa myös Saksaan, Sveitsiin ja Itävaltaan. Elokuussa esittelimme autoa Jönköpingin messuilla noin 35 000 kävijälle Paarnio ja Paukkunen kertovat.

Kurko Crane on perheyritys joka keskittyy asennusnosturiautojen valmistukseen ja myyntin.

– Myös pojat Tuomas Paarnio ja Kimmo Koponen ovat vahvasti liiketoiminnassamme mukana myynti- ja markkinointitehtävissä, Paarnio kertoo ja sanoo yrityksen työllistävän nyt 10 työntekijää.

– Mikäli vienti Pohjoismaihin ja Keski-Eurooppaan lähtee vetämään, asentajia todennäköisesti palkataan lisää, Paarnio arvioi.

Kunniamaininnat:

Vuoden yksinyrittäjä, Matti Vänttinen Buffalo Jeans: Erinomainen esimerkki erikoisliikkeestä, joka on uskonut aina omaan tekemiseensä,

Vuoden viihdyttäjä, Santtu Kankkunen Savon Ravintolapalvelut: Yrittäjä on oivaltanut yhteisöllisyyden sekä oman liiketoimintansa symbioosin, jolla on hyvät vaikutukset ympäristöön.

Vuoden aktiivinen osallistuja Paavo Karvinen: Yrittäjä on aktiivinen osallistuja yrittäjien tapahtumiin. Monipuolinen liikunta kuntosalista tansseihin sekä päivänpolitiikan seuraaminen on esimerkkinä monelle yrittäjäkollegalle.

Vuoden erikoisosaaja: Aki Nyyssönen ja Jussi Nyyssönen Jaki Tuote Oy: Yrittäjien oma kilpailuammuntakokemus on antanut arvokasta tietoa Jaki-vaimentajien kehitykseen sekä ampujien vaatimuksiin. Jaki-vaimentajat ovat osallistuneet ja pärjänneet erittäin hyvin suomalaisissa ja kansainvälisissä vertailuissa sekä testeissä.

Suomen Yrittäjien Yrittäjäristit: Timo Männikkö, Kirsi Kumlin-Salmi, Tarja Piiroinen, Soile Varpunen-Aalto ja Aimo Aalto.