7.5.2021 klo 17:29
Lausunto

Lausuntopyyntö luonnoksesta hallituksen esitykseksi eduskunnalle rahoitusmarkkinalainsäädännön muuttamiseksi Covid-19-pandemiasta toipumiseksi

Valtiovarainministeriö

Esitysluonnoksen tarkoituksena on panna kansallisesti täytäntöön EU:n pääomamarkkinoiden elpymispaketin edellyttämät kansalliset lakimuutokset. Elpymispaketin tarkoituksena on helpottaa pääomamarkkinoiden ja yritysten toipumista koronaviruspandemiasta. Ehdotus rahoitusmarkkinalainsäädännön muuttamiseksi on kannatettava. Ratkaisulla pyritään helpottamaan myös pk-yrityksiä saamaan omanpääoman ehtoista markkinarahoitusta.

Suomen Yrittäjät suhtautuu positiivisesti ehdotettuihin lakimuutoksiin ja muutosten taustalla vaikuttavan EU-lainsäädännön tarkoitukseen helpottaa pääomamarkkinoiden ja yritysten toipumista pandemiasta.

Rahoitusmarkkinoiden toiminnan kannalta sääntelyn on oltava oikeasuhtaista ja tarpeettomiin velvollisuuksiin on syytä suhtautua kriittisesti. Markkinan toiminnan edistämiseksi on järkevää alentaa luottolaitoksien hallinnollisia kustannuksia, helpottaa arvopaperistamista ja pk-yritysten rahoituksen saantia.

Suomen Yrittäjät

Petri Malinen

ekonomisti