Puljonki Oy | Yrittajat.fi
Yrittäjät > Suomen Yrittajat > Palkittuja Yrittajia > Maakunnalliset Palkitut > Kilpishalli Oy

Etsi

Puljonki Oy


Pohjois-Karjalan Yrittäjät: Puljonki Oy:lle maakunnan vuoden 2005 yrittäjäpalkinto


Pohjois-Karjalan Yrittäjät luovuttivat Puljonki Oy:lle Maakunnan Vuoden 2005 Yrittäjäpalkinnon. Palkinnon ottivat vastaan yrittäjät Kai Iiskola ja Sauvo Hiltunen perjantaina 25.11. Joensuussa Karjalan Talon juhlasalissa pidetyssä aluejärjestön 65-vuotisjuhlakokouksessa. Maakunnan Vuoden Yrittäjäpalkinto jaettiin nyt 28. kerran.

Puljonki Oy:n kotipaikka on Juuka. Yhtiön liikeideana on myydä ja valmistaa ammattikäyttöön liemiä, kastikkeita ja keittoja. Tuotteet ovat lisäaineettomia, tasalaatuisia ja helppoja viimeistellä vastaamaan paikallisia makumieltymyksiä. Puljonki Oy valmistaa tuotteita yli kymmenellä eri tuotemerkillä.

Puljonki Oy:ssä käytössä oleva valmistusmenetelmä on suunniteltu heidän tuotteita varten. Valmistusmenetelmä on pitkän kehitystyön lopputulos ja siinä yhdistyvät ainutlaatuisella tavalla käytännön keittotaito ja suomalainen insinööriosaaminen. Yrityksen perustajat, keittiömestarit Kai Iiskola ja Sauvo Hiltunen, ovat ravintola-alan ammattilaisia, jotka ovat perehtyneet huolella perinteiseen, aikaa vievään liemien ja kastikkeiden valmistukseen.

Keittiömestarit aloittivat kastikkeiden tekemisen pienimuotoisesti Juuassa 1990-luvun alussa. Toiminta laajeni kuitenkin nopeasti. Vuonna 2001 rakennettiin pieni koetehdas, jossa testattiin täysin uutta valmistusprosessia, joka otettiin käyttöön syksyllä 2002 uudessa laajennetussa tehtaassa. Koko valmistusprosessi laitteineen suunniteltiin ja kehitettiin vanhalta tehtaalta saatujen kokemusten perusteella. Viimeisimmät valmistuslinjaan liittyvät investoinnit tehtiin vuonna 2002 ja ne olivat suuruudeltaan noin 3 milj. euroa.

Uusi tehdas on nykyaikainen ja täyttää kaikki EU-direktiivien vaatimukset. Puljonki Oy:llä on koko toiminnan kattava BRC-sertifikaatti. Tehdas on ympäristöystävällinen eikä tuota jätteitä, koska valmistusprosessin sivutuotteille on innovoitu jatkokäyttö. Keittoprosessissa syntyvä rasva käytetään tehtaan omaan energiatuotantoon ja tehdas on näin omavarainen energian suhteen. Uusimmalla, meneillään olevalla pakkauspuolen robotti-investoinnilla varmistetaan tuotteiden hyllytettävyyden helppous vähittäiskaupassa.

Puljonki Oy valmistaa tänä vuonna noin 2 miljoonaa kiloa kastikkeita, liemiä ja keittoja, joista liikevaihtoa kertyy noin 6 milj. euroa. Viennin osuus on noin 12 %. Vientimaita ovat Tanska, Ranska, Hollanti, Englanti ja Pohjoismaat. Yritys työllistää keskimäärin 21 henkilöä.