Etusivu > Suomen Yrittajat > Palkittuja Yrittajia > Maakunnalliset Palkitut > Hietalahti ja Pojat Oy

Etsi

Blancco Oy Ltd


Pohjois-Karjalan Maakunnan Vuoden Yrittäjäpalkinto 2007 joensuulaiselle Blancco Oy Ltd:lle


Pohjois-Karjalan Yrittäjät luovuttivat Blancco Oy Ltd:lle Maakunnan Vuoden 2007 Yrittäjäpalkinnon lauantaina 17.11. Joensuussa Areenassa pidetyssä Maakunnallisessa Yrittäjäjuhlassa. Palkinnon ottivat vastaan yrittäjä Kim Väisänen yhdessä tuotejohtaja Mikko Koposen kanssa.

Maakunnan Vuoden Yrittäjäpalkinto jaettiin nyt 30. kerran.

Blancco Oy Ltd:n kotipaikka on Joensuu. Janne Tervo ja Kim Väisänen perustivat Carelian Innovation Ltd:n vuonna 1997. Liikeidea sai alkunsa, kun suomalainen sairaala myi eteenpäin käytetyn tietokoneen, johon oli jäänyt potilastietoja. Helppokäyttöiselle ja varmalle tiedonhävitysohjelmistolle näytti olevan tarvetta. Kesällä 1998 aloitettiin Blancco – Data Cleanerin tuotekehittely onnistuneen markkinatutkimuksen ja koemarkkinoinnin jälkeen. Vuonna 2000 yrityksen nimeksi vaihtui Blancco Ltd, jotta se tukisi paremmin Blancco-tuotemerkkiä. Seuraavana vuonna Blanccon käyttäjien määrä ylitti 100 000.

Yritys on ehtinyt keräämään useita sertifikaatteja ja tunnustuksia. Vuonna 2001 Suomen kauppa- ja teollisuusministeri Kimmo Sasi luovutti yritykselle ”Kultaisen avaimen”, joka on kunniakirja yhtiön työlle, jolle on ollut ominaista innovatiivisuus, ennakkoluulottomuus, laatu ja taitotieto. Blancco on saanut useita palkintoja parhaasta kaupallistetusta liikeideasta. Lisäksi yritykselle on myönnetty sertifikaatteja mm. Iso-Britannian ja Yhdysvaltain puolustusministeriöiden ja NSTL:n toimesta, joka on maailman johtava tietoteknologian testaus- ja laadunvarmistusorganisaatio. Blanccon viimeisin meriitti on NATOn hyväksyntä, joka mahdollistaa NATOn ja sen kumppaneiden salaisten tietojen hävityksen Blanccon ohjelmilla. Nykyisin Blancco on vahvasti kasvava ja vievä yritys.

Pääkonttori on Joensuussa ja ulkomailla yrityksellä on yhdeksän toimipistettä. Partnereita ja jälleenmyyjiä löytyy jokaisesta maanosasta. Yrityksen liikevaihto oli viime vuonna 1,85 miljoonaa euroa ja sen odotetaan kasvavan tänä vuonna 2,4 miljoonaan euroon. Noin 90 % myynnistä tulee ulkomailta. Kotimaan myynnin osuus liikevaihdosta oli viime vuonna 18,9 %. Blanccon ohjelmilla on jo yli 7 miljoonaa lisensoitua käyttäjää ympäri maailmaa. Blancco on yksityisten sijoittajien omistuksessa. Suurimmat omistajat ovat Kim Väisänen, toimitusjohtaja ja perustaja (36 %), Sentica Partners (23 %), Tony Collis (10 %), Michael Röchner (10 %), Ari Hakkarainen, hallituksen puheenjohtaja (10 %) ja muut omistajat (11 %).

Blanccon nerokkaat tuotteet perustuvat ERA (Erase, Report, Audit) -periaatteeseen, joka tarkoittaa 100 % varmaa tiedonhävitystä, tarkkaa raportointia ja raporttien sekä laitteistotietojen säilytystä keskitetysti tietokannassa. Yritys haluaa tuoda esille suomalaisuutensa ja ennen kaikkea pohjoiskarjalaisuutensa. Esimerkiksi yrityksen vuosittain järjestämät Partnerpäivät kokoavat aluetoimistot ja tärkeät sidosryhmät keskelle Suomen kauneinta talvea minnepä muualle kuin Pohjois-Karjalaan.

Pohjois-Karjalan Yrittäjien Maakunnallisessa Yrittäjäjuhlassa juhlapuheen piti liikenneministeri Anu Vehviläinen. Yrittäjäjuhla kokosi Joensuun Areenalle yli 900 yrittäjää eri puolilta maakuntaa.


- Pohjois-Karjalan Yrittjien tiedote 17.11.2007