Etusivu > Suomen Yrittajat > Palkittuja Yrittajia > Maakunnalliset Palkitut > Hietalahti ja Pojat Oy

Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Kymdata Oy


Kymenlaakson maakunnallinen yrittäjäpalkinto Kymdata Oy:lle


Kymen Yrittäjät on myöntänyt vuoden 2007 maakunnallisen yrittäjäpalkinnon kotkalaiselle Kymdata Oy:lle. Tietokoneohjelmistoja valmistavan yrityksen ansioina Kymen Yrittäjien hallitus pitää kasvavaa ja kehittyvää liiketoimintaa, erikoistumista sekä asiakaslähtöisyyttä. Kymdata on omalla CADS Planner -tuotesarjallaan saavuttanut markkinajohtajan aseman Suomessa useiden suunnitteluohjelmistojen alueilla.

Kymdata Oy valmistaa tietokoneavusteiseen tekniseen suunnitteluun tarkoitettuja CADS Planner -ohjelmistoja eri toimialojen suunnittelutarpeisiin. Tärkeimmät alat ovat sähkö- ja automaatio- sekä LVI-tekniikka ja rakennussuunnittelu. Omat ohjelmistonsa löytyvät lisäksi muun muassa kylmätekniikan, kone- ja putkistosuunnittelun sekä geotekniikan tarpeisiin. Yrityksen omistavat toimitusjohtaja Jyrki Metsola, kaupallinen johtaja Jari Pynnönen ja tekninen johtaja Raimo Mansikka tasaosuuksin.

Tunnustus hyvin tehdystä työstä

Kymen Yrittäjät on jakanut vuosittain maakunnallisen yrittäjäpalkinnon vuodesta 1979 lähtien. Palkinto on huomion ja arvostuksen osoitus muilta yrittäjiltä, ja sen jakamisen tarkoituksena on kannustaa yrittäjyyteen. Paikallisyhdistykset voivat asettaa omia ehdokkaitaan yrittäjäpalkinnon saajaksi, ja lopullisen valinnan tekee Kymen Yrittäjien hallitus.

Palkittavan yrityksen tulee olla pieni tai keskisuuri yritys, jonka toiminta on vakiintunutta. Valinnassa arvostetaan yrityksen innovatiivisuutta, talouskasvua ja eteenpäin suuntautuvaa kehitystä. Yrittäjäpalkinnon jakamisessa kiinnitetään huomiota myös yrityksen tuotteiden ja palveluiden mahdollisuuksiin pärjätä globalisoituvilla markkinoilla.

Maakunnallinen yrittäjäpalkinto on myönnetty tänä vuonna ensimmäistä kertaa tietotekniikka-alan yritykselle. Kymen Yrittäjien puheenjohtaja Teppo Sainion mukaan Kymdata edustaa sentyyppistä osaamista, jota Kymenlaaksossa on laajemminkin kaivattu: soveltavaa tietotekniikkaa, jonka käyttötarkoituksia voidaan kehittää edelleen. Metsola, Pynnönen ja Mansikka pitävät palkintoa ansaittuna tunnustuksena työlleen ja ovat iloisia siitä, että Kymenlaaksossa harvinainen ohjelmistotarjonta on nostettu esille.

Nopealla kasvulla ja erikoistumisella markkinakärkeen

Kymdatan perusti Pekka Markkula vuonna 1979 valmistamaan tietokoneohjelmia paikalliselle suurteollisuudelle. Nykyisen CADS Planner -suunnitteluohjelmiston kehittäminen alkoi vuonna 1983, ja toimialakohtaisia sovelluksia ryhdyttiin kehittämään 1980–1990-lukujen vaihteessa. Erikoistuminen on tuottanut tulosta, sillä tänä päivänä CADS Planner -ohjelmat ovat Suomen käytetyimpiä suunnitteluohjelmia sähkö- ja LVI-suunnittelutoimistoissa sekä sähköurakointiyrityksissä.

Vuonna 1998 Metsola, Pynnönen ja Mansikka ostivat Kymdatan liiketoiminnan Markkulalta, ja yrityksestä tuli osakeyhtiö. Pian yrityskaupan jälkeen kolmikko lähti kehittämään myyntiorganisaatiota, ja nykyisin myyntipisteitä on Kotkan lisäksi Turussa, Lahdessa, Uudellamaalla, Vaasassa, Kuopiossa, Oulussa ja Tallinnassa. Latviassa solmittiin helmikuussa jälleenmyyntisopimus Lumo Reflect Ltd:n kanssa, ja Liettuassa on tarkoitus saada toiminta käyntiin vuoden loppuun mennessä.

Kymdatan menestystekijöiksi Metsola, Pynnönen ja Mansikka listaavat vahvan panostuksen tuotekehitykseen, toimialakohtaisen osaamisen ja asiakaspalvelun. Yritys on myös vahvasti verkostoitunut ja tekee toimialakohtaisten ohjelmistojensa kehittämiseksi jatkuvaa yhteistyötä käyttäjien, oppilaitosten, laitevalmistajien ja muiden toimialan tekijöiden kanssa.


[[{"fid":"5191","view_mode":"wysiwyg","type":"media"}]]
Kymdatan johto.


- Kymen Yrittäjien tiedote 12.10.2007