Etusivu > Suomen Yrittajat > Palkittuja Yrittajia > Maakunnalliset Palkitut > Rakennustoimisto Raasto Oy

Etsi

Dynaset Oy

Sähköä, paineilmaa ja korkeapainevettä yli 40 maahan

Ylöjärvellä sijaitseva Dynaset Oy palkittiin maakunnallisella Yrittäjäpalkinnolla Pirkanmaan Yrittäjien 70-vuotisjuhlissa lauantaina Musiikkiteatteri Palatsissa. Palkinnon vastaanotti Dynaset Oy:n omistaja ja hallituksen puheenjohtaja Reijo Karppinen. Dynaset Oy on maailman johtava hydrauligeneraattorien, -korkeapainepumppujen ja -kompressorien valmistaja.

Dynasetin asiakkaita ovat liikkuvien työkoneiden valmistajat Suomessa ja koko teollistuneessa maailmassa. Yrityksen tuotteista 90 % menee vientiin, ja se vie tuotteitaan yli 40 maahan. Dynaset on tuotekehityksellään luonut täysin omat markkinansa työkoneiden lisälaitteille. Yritys on kasvanut koko olemassaolonsa ajan, ja kasvu on ollut hallittua.

Autotallista maailmalle

Hydrauliikka-alalla toimiva Dynaset Oy on menestystarina, joka sai alkunsa yrittäjä Reijo Karppisen autotallista vuonna 1986. Nykyään yritys työllistää 54 henkilöä. Dynaset on kasvanut tasaisesti koko ajan, myös 1990-luvun lamavuosien aikana. Yrityksen menestymiselle keskeistä on ollut se, että toiminnalla on monta tukijalkaa. Toiminta ei ole kiinni yhden tuotteen menekistä eikä yhden yksittäisen asiakkaan hankinnoista.

Dynasetin työntekijät ovat pysyneet talossa hyvin. Yrityksessä onkin aina pyritty antamaan työntekijöille mahdollisuus tehdä mitä he parhaiten osaavat ja näin kehittää itseään.

Yritys luottaa kotimaiseen ja viihtyy Pirkanmaalla

Yrittäjä Reijo Karppisen mukaan Pirkanmaa on hyvä paikka juuri Dynasetin kaltaiselle yritykselle. - Täältä löytyy teollisuusympäristö, jota kaltaisemme yritys voi hyödyntää. Työt saadaan hoidettua lähellä ja alihankkijat ovat osaavia, Karppinen toteaa. Yritys luottaakin vahvasti kotimaiseen laatuun. Dynasetilla on esimerkiksi oma toimisto Kiinassa, mutta tarkoituksena ei ole siirtää tuotantoa ulkomaille.

Yrittäjähenkisyys ja tuotekehitys palkitsemisen perusteina

Palkitsemisen perusteina ovat yrityksen kannattavuus, suunnitelmallinen kasvu ja hallittu riskinotto. Valintaan vaikutti myös korkeatasoinen suunnitteluosaaminen ja tuotekehitys.

Yrityksen liikeidea on pidetty koko toiminnan ajan kirkkaana mielessä. Kaksi vuotta sitten käytännön toimintoja johtamaan palkattu toimitusjohtaja Kari Tolonen toteuttaa Dynasetin liiketoimintasuunnitelmaa ja kehittää yrityksen toimintoja suunnittelusta alihankintaketjuihin ja tuotantoon sekä jälleenmyyjiin.

Harrastustoiminta ja yrittäminen kohtaavat

Reijo Karppinen on kehittänyt myös uutta yritystoimintaa avaamalla Dynaset Offroad Areena -hallin vuonna 2007. Areena on Suomen ainut motocross-, enduro-, trial- ja offroad-kuntoilun sisärata.

Karppinen pitää kuntoa itsekin yllä enduropyörällä. Lisäksi hän harrastaa avantouintia, ja on muun muassa sijoittunut seitsemänneksi MM-talviuinneissa.

Yrittäjän perheeseen kuuluu avovaimo ja kaksi aikuista lasta. Tytär Anni on töissä Dynaset Oy:ssä.

Maakunnallisia yrittäjäpalkintoja vuodesta 1980

Maakunnallisen Yrittäjäpalkinnon myöntää Pirkanmaan Yrittäjät ry. Dynaset Oy:lle palkintoa ehdotti Ylöjärven Yrittäjät. Maakunnallinen yrittäjäpalkinto on myönnetty vuodesta 1980 alkaen. Vuonna 1980 palkinnon saivat Aamulehti ja Manner-yhtymä Orivedeltä. Ylöjärveltä palkinnon ovat saaneet Huurre Oy 1982, Ylö-Tehtaat 1984, S.Pinomäki Oy 1994, Avant Techno Oy 2001 ja Ojares Oy 2005. Avant Techno Oy palkittiin viime vuonna Valtakunnallisella Yrittäjäpalkinnolla. Maakunnallisen palkinnon samana vuonna sai Molok Oy Nokialta.

 

Lisätietoja:

Reijo Karppinen
Dynaset Oy

puhelin 0400 625 799