Etusivu > Suomen Yrittajat > Palkittuja Yrittajia > Maakunnalliset Palkitut > Rakennustoimisto Raasto Oy

Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Enervent Oy Ab ja Resta-Mesta Oy

Enervent Oy Ab Porvoosta ja Resta-Mesta Oy Helsingistä on valittu Vuoden uusmaalaisiksi Yrityksiksi. Esimerkillisen tuotannollisen ja palvelualan yrityksen valinnalla osoitetaan arvostusta yrittäjyyttä kohtaan maakunnan kilpailukyvyn ylläpitäjänä. Palkinnot jaettiin Uudenmaan Yrittäjät- Nylands Företagare ry:n vuosijuhlassa Hyvinkäällä 8.11.2008.

Vuosittaisen valinnan kriteereitä ovat toiminta- ja liikeidean omaperäisyys, tuotteiden ja palvelujen jatkuva kehittäminen, hallittu kasvu ja liikkeenjohtomenetelmien soveltaminen, yrityksen vaikutus toimialueen tarjontaan, työllistävyyteen sekä aktiivinen toiminta yrittäjyyden hyväksi. Tänä vuonna raati kiinnitti huomiota myös yrityksen toiminnan ympäristövaikutuksiin.

Valinnan organisoi Uudenmaan liitto. Mukana raadissa ovat Itä-Uudenmaan liitto, Helsingin seudun kauppakamari, Helsingin Yrittäjät, Pääkaupunkiseudun Yrittäjät, Uudenmaan Yrittäjät ja Uudenmaan TE-keskus.

Enervent Oy Ab Porvoosta on vuoden uusmaalainen tuotannollinen yritys

Vuoden 2008 uusmaalaiseksi tuotannolliseksi yritykseksi valittu Enervent Oy Ab on kehittänyt pienkiinteistöihin soveltuvan hyvän hyötysuhteen teknologian, joka perustuu pyörivän lämmönsiirtimen ja lämpöpumpun yhdistelmään.

Raadin mielestä Enervent on esimerkillisesti panostanut energiaa ja ympäristöä säästävien teknologioiden kehittämiseen ja on löytänyt näin entistä parempia ratkaisuja erityisesti pienkiinteistöjen energiaongelmiin.

Yritys on porvoolainen perheyhtiö, joka on keskittynyt sellaisten järjestelmien ja laitteiden suunnitteluun, kehittämiseen ja valmistamiseen, jotka mm. TKK:n selvityksen mukaan ovat tehokkain tapa vähentää rakennusten energia kulutusta ja sitä kautta myös ilmaston kuormitusta. Enervent on aktiivisesti mukana 0-energiatalokokeilussa.

Yhtiön orgaaninen kasvu on ollut yli 20% vuodessa ja jonka kannattavuus on hyvää luokkaa (AAA-rating). Viime vuonna yrityksen vienti kasvoi 52% ja liikevaihto 36%. Tehokkaasti energiaa ja rahaa säästävien tuotteiden ansiosta yhtiön tulevaisuus näyttää paremmalta kuin rakennusteollisuuden yrityksillä yleensä ympäristöarvojen merkityksen lisääntyessä ja kansainvälisten normien tiukentuessa.

Enervent Oy Ab:n liikevaihto on kasvanut tasaisesti ja on tällä hetkellä noin 10 miljoona euroa. Yrityksen henkilöstö on kasvanut kolmessa vuodessa neljästäkymmenestäneljästä seitsemäänkymmeneen työntekijään. Yhtiön omistavat Timo Miettinen ja Timo Luukkainen perheineen ja Petter Kronvall, Jan Söderholm ja Agneta Sunabacka. Enervent Oy Ab on perustettu vuonna 1987.

Vuoden uusmaalaiseksi kauppa- ja palveluyritykseksi helsinkiläinen Resta-Mesta Oy

Vuoden 2008 uusmaalaiseksi kauppa- ja palveluyritykseksi valittu Resta Mesta Oy on markkinaehtoisen kierrätyksen pioneeri Suomessa käytettyjen ravintolalaitteiden myynnissä.

Raati toteaa valinnastaan, että voittajaksi valittu yritys on oivaltanut kestävän kehityksen mahdollisuudet oman yritystoiminnan kehittämisessä. Resta-Mesta Oy erikoistunut takuuhuollettujen suurkeittiö-, ravintola- ja kylmälaitteiden myyntiin. Yritys on onnistuneesti tehnyt kierrätyksestä järjestäytynyttä ja kannattavaa liiketoimintaa.

Resta-Mesta Oy on rekisteröity 1995, pääomistaja Seppo Lindeqvistillä on kuitenkin takanaan jo reilu 30 vuoden yrittäjyystaival. Resta-Mestan toiminta on tulevaisuudessa siirtymässä isältä tyttärelle, Anne Lindeqvistille, joka toimii nyt varatoimitusjohtajana. Isä Seppo toimii aktiivisesti myös Helsingin Vanhankaupungin yrittäjissä.

Resta-Mesta Oy:stä on 15 vuoden aikana kasvanut Suomen suurin käytettyjä ravintolalaitteita myyvä yritys. Yrityksen vakavaraisuudesta kertoo AAA-luokitus, joka on saatu jo toisena vuonna perätysten. Yrityksen liikevaihto on oli viime vuonna liki 750 tuhatta euroa, tänä vuonna kasvamassa jo liki miljoonaan euroon. Yrityksessä on työssä kahdeksan henkilöä.

Enervent Oy
toimitusjohtaja Timo Luukkainen
puh. 0207 528 811

Resta-Mesta Oy
toimitusjohtaja Seppo Lindeqvist
puh. (09) 701 6455