Etusivu > Suomen Yrittajat > Palkittuja Yrittajia > Paikalliset Palkitut > Uusiomateriaalit Recycling Oy

Etsi

Vihanneskolmio Oy


Vihanneskolmio Oy valittiin vuoden 2007 palveluyritykseksi Lahdessa


Kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirran johtama valintaraati valitsi vuoden palvelualan yritykseksi Vihanneskolmio Oy:n. Valintaraadissa olivat kaupunginjohtajan lisäksi edellisenä vuonna palkitut vuoden yrittäjät sekä Lakesin ja Lahden Yrittäjien edustaja.

Vihanneskolmio Oy

Vihanneskolmio on Lahdessa toimiva elintarvikealan tukkukauppa ja jo toisen polven perheyritys. Yritys täyttää tänä vuonna 30 vuotta.

Nykyisten omistajasisarusten vanhemmat Jouko ja Raili Loikas tekivät hedelmä- ja vihanneskauppaa jo 1960 –luvun puolivälistä ensin vieraan palveluksessa ja vuodesta 1977 omassa yrityksessään. 1990 –luvun alkupuolella vetovastuu yhtiössä siirtyi toiselle sukupolvelle, sisaruksille Sirkulle, Jarmolle ja Päiville. Sirkku Demirbas toimii yrityksen toimitusjohtajana, Jarmo Loikas kaupallisena johtajana ja Päivi Auvinen vastaa suurkeittiöhankinnoista sekä hoitaa myyntiä.

Alun vihannes- ja hedelmäpainotteisesta tuotevalikoimasta on vähitellen siirrytty, tilojen laajennuksen myötä, säilykkeisiin ja pakasteisiin sekä 90-luvulla vilja- ja maitotaloustuotteisiin. Vuonna 2003 tuotevalikoimaan saatiin myös tuore liha entisestään monipuoliseen tuotevalikoimaan. Tuotenimikkeitä on tällä hetkellä noin 1100 ja kylmälaittein varustettuja autoja niiden kuljettamiseen on omassa yrityksessä 7. Lisäksi käytetään alihankintayrityksiä kuljetuksiin viikonpäivistä riippuen. Kuljetuksia tehdään nopeassa tempossa tilausaikaan nähden. Yrityksen toimitusjohtaja kertoo, että asiakkaat saavat yritykseltä nykyään lähes kaikkia elintarvikkeita Tuotteiden kotimaisuusaste pyritään pitämään mahdollisimman korkeana.

Vihanneskolmio Oy on ollut vuonna 1997 perustamassa Suomen Palvelutukkurit Oy:tä, Patua, joka on yksityisten elintarviketukkureitten palveluketju. Se on kasvanut lähes maanlaajuiseksi. Ketjun kantavana ideana on yhdistää osaaminen ja palveluhalu valtakunnalliseen ostovoimaan ja markkinointiin. Alueellisuus on Patun vahvuus.

Vihanneskolmio työllistää yrityksessään noin 30 henkeä ja sen liikevaihto on noin 8,5 milj. euroa.

Valintaraadin palkitsemiskriteerinä oli pitkäjänteinen perheyrittäjyys vaativalla ja kilpaillulla sekä nopeatempoisella alalla, johon myös muuttuvat elinympäristöt tuovat omat haasteensa.