Isojoen Konehalli Oy – IKH | Yrittajat.fi
Yrittäjät > Suomen Yrittajat > Palkittuja Yrittajia > Valtakunnalliset Palkitut

Etsi

Isojoen Konehalli Oy – IKH

Isojoen Konehalli Oy - IKH

 
 
   
Kuvat Esa Siltaloppi    

Työkaluja ja koneita pohjalaisille sekä muille

Isojoen Konehalli harjoittaa teknistä tukkukauppaa. IKH tuo maahan ja myy akkuja, kiinnikkeitä, koneita, renkaita, traktoreita, traktorin varaosia ja -tarvikkeita, työasuja ja työkoneita. Maahantuontia on yli 30 maasta ja tavaran toimittajia yli 400. Isojoen Konehalli Oy:llä on Kauhajoella logistiikkakeskus, josta lähtee päivittäin 4–5 rekallista tuotteita.

- Liiketoimintaamme voidaan verrata keihäänheittoon. Heiton pitää pysyä sektorien sisällä, eikä yli saa astua. Hyväksytyt heitot mitataan, Isojoen Konehallin toimitusjohtaja Ilkka Alakortes pelkistää.

Varastossa on kalusteita, kompressoreja, painepesureita, puunhalkaisukoneita, puuntyöstökoneita, perävaunutarvikkeita, ruuveja, säilytyslaatikkoja, sähkö- ja paineilmatyökaluja, telineitä, tikkaita ja työkaluja. On vaikea keksiä, mitä harrastuksiin, koneiden ja traktoreiden korjaukseen, metsän ja puutarhan hoitoon, mökkeilyyn tai rakentamiseen liittyvää tavaraa myyntivarastosta ei löydy.

– Haluan, että varaston 50 000 nimikettä ovat hyvässä järjestyksessä. Tilaa tarvitaan paljon, mutta tontilla on myös lisärakentamisen mahdollisuus. Viereisellä tontilla toimii toinen eteläpohjalainen tuloksentekijä, Älvsbyhus.

Ostopäätöksen helpottamiseksi ja oikean työkalun löytymiseksi tuotteet on laatuluokiteltu ammattilaisille, harrastajille ja spesialisteille. Työkalujen rinnalla tarjotaan työntekijän turvaksi hengitys- ja kuulosuojaimia, kypäriä, suoja-aitaa, suojalaseja, turvajalkineita ja valjaita.

Yrityksen brändi on uudistettu. Itsenäisinä yrittäjinä, kauppiaina IKH-ketjussa toimivat Työkaluässä ja LongLife liikkeet käyttävät IKH:n logoa.

- Kauppiasvetoisuus on toimintamallimme. Jälleenmyynti perustuu avoimiin, luotettaviin, pitkäaikaisiin ja suoraselkäisiin suhteisiin. Liikkeiden nimet ovat IKH Työkalut ja IKH Varaosat.

Taantuman aikana yritys oli lähteä median mukana synkistelyyn mutta uskalsi tehdä taantumasta huolimatta kasvubudjetin. Toimitusjohtaja kuvaa ajatuksiaan kalamiehen viisaudella:

- Millaisia ovat kalat, jotka kulkevat myötävirtaan, Alakortes kysyy ja vastaa:

- Myötävirtaan kulkevat kalat ovat kuolleita!

Yritys korostaa palvelun merkitystä, joten työntekijöiden hyvä tulos palkintaan kaksi kertaa vuodessa. Jos tavoitteet saavutetaan, vakituinen henkilökunta saa ennen kesälomia ja joulua bonuskuoren.

- Kun on mennyt hyvin, bonuspäivistä tiedetään myös kylillä, Alakortes kertoo.

Ilkka Alakortes maksaa työntekijöilleen myös jokaisesta liikutusta kilometristä "kilometrikorvausta". Hän itse liikkuu mielellään hirvimetsällä.

- Pitää olla aikaa harrastuksille, että pysyy kunnossa ja jaksaa. Kalastan ja käyn metsällä, nyt koulutuksessa on nuori harmaa norjanhirvikoira.

 

Isojoen Konehalli Oy - IKH
  

 

toimitusjohtaja: Ilkka Alakortes
toimiala: tekninen tukkukauppa
perustettu: 1968
Liikevaihto: 75 miljoonaa euroa
Henkilökuntaa: 150
IKH –suurmyymälät: Jyväskylä, Kauhajoki, Oulu, Tampere ja Vantaa
Itsenäisten kauppiaiden jälleenmyyjäverkosto, IKH Työkalut ja IKH Varaosat

   
  Keskustie 26
61850 Kauhajoki as
Puh. 0201 323 232
Fax. 0201 323 388
www.ikh.fi
   

>> Lisää painotasoisia kuvia

>> Katso video vuoden 2010 Valtakunnallisen Yrittäjäpalkinnon saajista

Lisätietoja:

toimitusjohtaja
Ilkka Alakortes
Isojoen Konehalli Oy - IKH
p. 040 500 3771

tiedotuspäällikkö
Raija-Liisa Konkola
Suomen Yrittäjät
p. 050 500 3219

 

Isojoen Konehalli Oy on vuoden 2010 Valtakunnallisen Yrittäjäpalkinnon voittaja. Tutustu myös muihin voittajiin.