Etusivu > Suomen Yrittajat > Tata Suomen Yrittajat

Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Kokemuksia Suomen Yrittäjistä

Millainen on Suomen Yrittäjät? Mitä hyötyä jäsenyydestä on? Jäsenet kertovat kokemuksiaan: suurimpia hyötyjä on mm. tuki, auttaminen, luotettavuus, verkostoituminen, aktiivisuus, neuvonta ja pienten yritysten asialla oleminen. Siinä Suomen Yrittäjien jäsenten kokemuksia yrittäjäjärjestöstä.

Tieto käy ilmi Suomen Yrittäjien vuonna 2018 tekemästä jäsenkyselystä*.  

Spontaani mielikuva Suomen Yrittäjistä

"Mitä sinulle tulee ensimmäisenä mieleen Suomen Yrittäjistä?" kysyttiin jäseniltä jäsenkyselyssä. Sanapilvessä korostuvat edunvalvonta, etujärjestö ja järjestö. Myös tuki, edut, verkostoituminen nousevat esiin. 

Lakineuvonta on jäsenille tärkein palvelu 

Suomen Yrittäjien jäsenet saavat puhelimitse maksutonta lakineuvontaa. Se on jäsenten kokemuksen perusteella tärkein Suomen Yrittäjien tarjoama jäsenpalvelu.  

Lisäksi jäsenet arvostavat erityisesti ohjeita lainsäädännön soveltamisesta, tietoa ajankohtaisista asioista, valmiita asiakirjapohjia (esim. kauppakirjat ja työsopimukset) sekä mentorointiohjelmaa nuorille yrittäjille.  

Erityisesti pienet yritykset kokevat palvelut tärkeiksi.  

Apu yrittäjän jaksamiseen tärkeää 

Se, että Suomen Yrittäjät tarjoaa työkaluja yrittäjänä jaksamiseen, koettiin myös tärkeäksi. Erityksen tärkeänä sitä pitävät uudet jäsenet, yksinyrittäjät ja nuoret yrittäjät.  

Kiitosta koulutuksista 

Myös Suomen Yrittäjien koulutuksia arvostetaan.  

"Erinomainen koulutus! Tämä kannattaa käydä jokaisen pk-yrityksen, jolla on palkattuja työntekijöitä ja jos mietityttää palkka-, loma- ja työaika-asiat." 

"Etäkoulutukset ovat erinomaisia, kun ei tarvitse matkustamiseen käyttää aikaa." 

​"Koulutukset on tiivistetty hyvin niin, että tärkeimmät asiat tulevat hyvin esille. Lisäksi jaksaa keskittyä hyvin, kun koulutus ei kestä montaa tuntia vaan vähän reilun tunnin." 

"Etäkoulutukset hyviä koulutuksia, koska ei sido kuuntelijaa mihinkään paikkaan. Onnistuneita kokonaisuuksia!" 

​"Arvokasta tietoa, mikä voi säästää paljon rahaa, vaivaa ja aikaa, joista kaikista pienyrittäjällä on aina pulaa." 

Tutustu Suomen Yrittäjien koulutuksiin >> 

Verkostot tärkeitä nuorille yrittäjille 

Uudet ja alle 35-vuotiaat jäsenet kokevat erityisesti vertaistapahtumat ja sosiaalisen median verkostot muita tärkeämmäksi.   

Sosiaalisen median verkostojen tärkeys korostuu yhden henkilön yrityksissä sekä alle 34-vuotiaissa jäsenissä. Suurimmissa yrityksissä puolestaan vertais- ja oppilaitostapahtumat koetaan tärkeiksi. 

Tutustu Suomen Yrittäjien tapahtumiin >> 

Verotus tärkein vaikuttamisen kohde 

Jäsenyrittäjiltä kysyttiin, missä asioissa yrittäjäjärjestön vaikuttaminen koetaan kaikkein tärkeimmäksi. Tässä vastaukset tärkeysjärjestyksessä ja linkissä Yrittäjien linja asiaan:  

Tärkeitä ovat myös  

Suomen Yrittäjien jäsenkyselyyn* vastasi 5209 jäsenyrittäjää. Tiedot kerättiin aikavälillä 6.11. –23.11.2018.   Tutkimuksen toteutti Accountor HR4.