Etusivu > Suomen Yrittajat > Tavoiteohjelmat

Etsi

Suomi 2025

Suomi 2025 on Suomen Yrittäjien tavoiteohjelma seuraaville hallituskausille. Tuotamme ohjelmaan esityksiä suomalaisen yhteiskunnan uudistamiseksi.

Yrittäjäliike haluaa olla Suomea uudistava voima. Näemme, että yrittäjyys on merkittävä osa kaikkia niitä uudistushankkeita, joilla suomalaista yhteiskuntaa viedään eteenpäin.


Yrittäjän sosiaaliturvajärjestelmän kehittäminen - Suomi 2025

Yrittäjällä on oikeus lähes kaikkiin samoihin etuuksiin kuin palkansaajallakin. Kehitettävää on kuitenkin edelleen paljon, sillä yritystoiminnan luonteesta johtuen yrittäjällä ei ole aina tosiasiallisesti yhtäläistä mahdollisuutta sosiaaliturvaan. Suomen Yrittäjät esittää muutoksia esimerkiksi yrittäjien eläkejärjestelmän, perhevapaaetuuksien ja työttömyysturvan kehittämiseksi. 

» Yrittäjän sosiaaliturvajärjestelmän kehittäminen, pdf, julkaistu 26.9.2018


Suomi — yritysmyönteisen sääntelyn kärkimaa 2025

Normien purkamisessa ja sääntelyn sujuvoittamisessa on asetettava uusi ja kunnianhimoinen tavoitetaso: yritysten hallinnollista taakkaa ja sääntelykustannuksia tulee vähentää tavoitteellisesti ja määrältään merkittävästi.

» Suomi — yritysmyönteisen sääntelyn kärkimaa 2025, pdf, julkaistu 28.3.2018


Yrittäjämyönteinen korkeakoulutus 2025

Suomi ja Suomessa toimivat yritykset tarvitsevat huippuosaamista. Emme menesty kovassa kansainvälisessä kilpailussa, jos osaaminen ja yrittäjyys eivät ole maailman huippua.

Haluamme Suomeen yliopistojärjestelmän, joka tukee yrittäjyyttä eri puolilla maata, yhdistää yrittäjyyden maailmanluokan tutkimukseen ja osaamiseen sekä varmistaa Suomessa toimivien yritysten menestyksen kansainvälisessä kilpailussa.

»  Yrittäjämyönteinen korkeakoulutus 2025, pdf, julkaistu 12.9.2017