Etusivu > Suomen Yrittajat > Tutkimukset > Yksinyrittajakyselyt

Etsi

Yksinyrittäjäkysely 2019

Moni yksinyrittäjä tulee vähällä toimeen. Suomen Yrittäjien kyselyn mukaan lähes puolet yksinyrittäjistä ansaitsee alle 2000 euroa kuukaudessa. Siksi on erittäin tärkeää, että yksinyrittäjien asemaan ja hyvinvointiin kiinnitetään huomiota.

Yksinyrittäjät ovat myös kasvuhakuisia. Yksinyrittäjäkyselyn (2016) mukaan kahdeksan prosenttia hakee voimakasta kasvua ja 62 prosenttia kasvua mahdollisuuksien mukaan eli yhteensä 70 prosenttia vastanneista tavoittelee kasvua. 2013 kyselyssä kasvua ilmoitti tavoittelevansa yhteensä 58 prosenttia eli 12 prosenttiyksikköä vähemmän.Yksinyrittäjät ovat enemmän kasvuhakuisempia kuin yrittäjät keskimäärin.

Yksinyrittäjien koulutustaustassa on tapahtunut myös merkittävä muutos. Yksinyrittäjistä jo noin puolella on ammattikorkeakoulussa tai yliopistossa suoritettu tutkinto. Ammatillinen tutkinto on 40 prosentilla vastanneista, kun edellisessä kyselyssä vuonna 2013 osuus oli lähes 60 prosenttia. Erityiseen osaamiseen ja asiantuntijuuteen perustuvayksinyrittäjyys on yleistynyt.

Yksinyrittäjistä 90 prosenttia aikoo (TNS Kantar, 12/18) äänestää eduskuntavaaleissa.

Tässä muistiossa kerrotaan yksitoista tapaa vahvistaa yksinyrittäjien asemaa.

» Yksinyrittäjäkysely 2019