Sök

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Mats Österberg är Årets Företagare i Korsnäs. Två yrkesfiskare, Johan Sjöberg och Tommy Nystrand, fick utmärkelsen Årets Unga Företagare.

Korsnäs Glasservice, som drivs av Mats Österberg, är årets företag i Korsnäs. Han har jobbat med glas in snart 40 år. Efter några år på  Botnia Glas i Pörtom och en glasfirma i Närpes startade han eget år 1991. Hans fru och deras två söner jobbar också på företaget som har kunder i halva Österbotten, mellan Oravais och Kristinestad.

– I dag utgör glasade uterum cirka 90 procent av verksamheten. För yillfället har vi hur mycket arbete som helst.  Folk på grund av coronaepidemin fått extra tid som många använder för att fixa till huset eller fritidsbostaden, säger Österberg.

Utmärkelsen Årets Unga Företagare till två yrkesfiskare 

Det traditionella fiskaryrket lever kvar i Korsnäs. Yrkesfiskarna Johan Sjöberg och Tommy Nystrand är Årets Unga Företagare i Korsnäs. Båda är egenföretagare och jobbar mest på egen hand. Fångsten består till största delen av sik och abborre.

– Man bestämmer över sin egen tid som yrkesfiskare. Det är ett fritt jobb, konstaterar Tommy.

Företagsprisen delades ut i samband med Korsnäs Företagares vårmöte som hölls på restaurang Strand-Mölle i Molpe tisdagen 16.6.

 

Foto: Kenth Nedergård