Sök

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Restauranger i Vasa skapar en hållbar väg genom pandemin

God mat, mysig stämning, fin service, säkra förhållanden och fantastiska smakupplevelser! Det erbjuder Vasas matrestauranger som vill vara med och bidra till glädje i allas vardag.

Efter en utmanande vår och en lättare sommar är vi åter inne i en lite mer utmanande höst. Restaurangerna har vid flera tillfällen varit tvungna att permittera sin personal, då gästernas antal har minskat och restaurangerna varit stängda. Stängda restauranger påverkar inte enbart personalen, utan också alla leverantörer som i sin tur tappar en stor del av sin inkomst.

Men, restaurangerna vill absolut inte ge upp! Den permitterade personalen längtar att få börja jobba igen och de lokala råvaruproducenterna har under nedstängningen lagt sin tid på att förädla ännu bättre råvaror. Alla vill bidra till att skapa ett tryggt, levnadsglatt och lyckligt Vasa.

Därför väljer nu de privatägda matrestaurangerna att tillsammans arbeta fram en gemensam hållbar framtid. Man delar med sig av erfarenheter och framförallt stöder varandra i för restaurangbranschen utmanande tider. Julfesternas tid är i antågande och där vill restaurangerna tillsammans vara kreativa och hitta lösningar på alternativa julfester. Man välkomnar alla att ta kontakt för att tillsammans med restaurangen bygga upp former av take away, avskilda kabinett eller andra för kunden fungerande upplägg.

Restaurangerna är just nu extra noggranna med städningen och lägger stor vikt vid att följa alla rådande restriktioner. Från och med den 1 november får matrestaurangerna ta in 75 procent av den normala kapaciteten och serverar alkohol till kl. 22.

Tillsammans med kunderna kan restaurangerna hitta en väg att leva med pandemin på ett hållbart sätt. På det här sättet kan restaurangerna bidra med glädje i allas vardag!