Sök

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Järjestö

Yrittäjien jäsentarrat muuttuvat vuosiluvuttomiksi

Yrittäjän ilmasto-opas havahdutti Yrittäjät tarkastelemaan muun muassa valmistamiaan jäsenmateriaaleja. – Ei voi sanoa, että suutarin lapsi kulkisi ilman kenkiä, mutta paljon voimme tehdä organisaationakin, kertoo viestintäjohtaja Taru Jussila.

Yrittäjien jäsentarrat saapuvat jäsenille jatkossa vuosiluvuttomina.

– Vuositarra 2019–2020 on viimeinen kaikille jäsenille lähetetty vuositarra. Viime viikosta lähtien jäsenkorttien ja muiden materiaalien postituksissa on ollut mukana vuosiluvuton jäsenyydestä kertova tarravalikoima, kertoo Yrittäjien viestintäjohtaja Taru Jussila.

Yrittäjät tarkastelee kevään 2020 aikana myös muiden jäsenmateriaaliensa ympäristöjalanjälkeä.

– Onko jäsenkortti esimerkiksi mahdollista lähettää pitkäaikaisille jäsenille kaksivuotisena? Aika moni muukin kortti lompakossa on useamman vuoden voimassa. Näin säästäisimme satoja kiloja muovia vuosittain, pohtii Jussila.

Fyysistä korttia tarvitaan edelleen bensaetujen lunastamisessa.

– Osassa asemia se onnistuu mobiilijäsenkortillammekin, mutta ei kaikissa. Tiedämme Nesteen ja Teboilinkin olevan kehittämässä järjestelmiään.

Mobiilijäsenkortin latausohjeet löydät www.yrittajat.fi/mobiilikortti

Ilmasto-opas havahdutti

– Hyvin todennäköisesti kuljemme sitä kohti, että tarrojakaan ei lähetetä joka vuosi kaikille automaattisesti, vaan esimerkiksi vain uusille jäsenille ja vanhoille jäsenille parin vuoden välein. Näin säästämme muovia, paperia, silikonia ja liimaa aikamoisen määrän vuosittain, pohtii Jussila.

– Havahduimme tarkastelemaan omaa toimintaamme tältä kannalta entistäkin tarkemmin, kun kokosimme jäsenillemme avuksi Yrittäjän ilmasto-opasta. Ei voi sanoa, että suutarin lapsi kulkisi ilman kenkiä, mutta paljon voimme tehdä organisaationakin.

Painettu opas pohdinnassa

Yrittäjien verkkosivu-uudistus on parhaillaan käynnissä määrittelyvaiheella. Toteutuksen kilpailutus on ennen kesää ja rakennusvaihe alkaa alkusyksyllä.

– Jäsenyyden hyödyt ja jäsenedut listaava painettu opas siirtyy silloin entistä selkeämmässä muodossa verkkoon. Painettu opas täytyy jatkossakin lähettää uusille jäsenille, mutta tuskin vuosittain kaikille. Tätä pohdimme kevään aikana.

Kaipaatko vuosilukutarraa?

Yrittäjät kerää parhaillaan palautetta vuosiluvuttomasti tarrasta etenkin kivijalassa toimivilta yrittäjiltä.

– Jos vuosiluvullinen tarra on sinulle erityisen tärkeä, voimme painaa sitä jatkossakin pienen määrän ja lähettää pyynnöstä. Ymmärrämme, että kivijalassa toimivalle yritykselle voi olla pitkäkin perinne liimata tarra muiden vuositarrojen jonon jatkoksi.

Jos kuulut siihen joukkoon, joka haluaa tarrat jatkossakin, lähetä yhteystietosi osoitteeseen