Sök

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Digi

Oletko vaihtamassa kännykkää? Näitä huippuälypuhelimia odotetaan lähikuukausina – Yksi tuo mukanaan "monsterikameran"

Loppuvuosi tuo tullessaan huippuälypuhelimia useilta eri valmistajilta. Listasimme niistä kiinnostavimmat.

Uutta älypuhelinta hankkivan kannattaa ehkä odottaa hetki, sillä lähikuukausina markkinoille saapuu useita uutuusmalleja suurimmilta valmistajilta.

Applen uutuusmallit rantautuvat Suomeen perinteiseen tapaan syyskuussa. Jo sitä ennen on odotettavissa mielenkiintoisia malleja kilpailevilta valmistajilta.

IPhone 13 palannee sormenjälkilukijaan

Yksi loppuvuoden odotetuimmista älypuhelimista on tuttuun tapaan uusin iPhone-versio, joka kantaa tällä kertaa mallimerkintää 13. Puhelimen ominaisuuksista ja uudistuksista liikkuu useita huhuja, joista ei ole vielä varmuutta. Vahvistamattomien tietojen mukaan Apple tuo laitteeseen näytönalaisen sormenjälkilukijan.

Varmaa on, että puhelin tukee nopeita 5G-yhteyksiä ja aikaisempaa nopeampia langattomia Wifi-yhteyksiä. IPhonen näyttöön on luvassa parannuksia kokonaan uuden näyttöpaneelin myötä. Myös akkukapasiteettiin on luvassa parannusta, kun etenkin suurimman iPhone-mallin akku kasvanee merkittävästi edeltäjästään. Tallennustilaa olisi valittavissa jopa yhden teratavun verran.

Samsungilta seuraaja taittuvanäyttöiselle puhelimelle

Samsung järjestää jokavuotisen Galaxy Unpacked -lanseeraustilaisuutensa 11. elokuuta. Tapahtumasta odotetaan useita huippu-uutuuksia, muun muassa taittuvanäyttöisen Galaxy Z Fold3 5G älypuhelin. Samsungin taittuvanäyttöiset puhelimet on sijoitettu hinnaltaan älypuhelinmalliston kalleimpaan päähän. Uutuusmalleissa odotettu uudistus on niiden otaksuttu vesitiiviys. Laite tukee Samsungin valmistamaa S Pen -kosketuskynää, joka on tuttu varuste aikaisemmista Galaxy Note -älypuhelimista.

OnePlus 9T tuo uuden huippukameran

OnePlus tuo tuttuun tapaan syksyllä markkinoille uuden huippupuhelimen T-version. Se pitänee sisällään etenkin uutta kamerateknologiaa. Huhut ovat ennustaneet laitteeseen jopa 108 megapikselin kamerakennoa, joka olisi ensimmäinen lajissaan. Laitetta odotetaan markkinoille syys-lokakuussa eli samoihin aikoihin iPhone 13:n kanssa.

Honor esittelee Magic3-malliston

Huawein aikaisemmin omistama, sittemmin kiinalaisjätistä irtautunut Honor esittelee Magic3-sarjan huippuälypuhelimia 12. elokuuta järjestettävässä tilaisuudessa.

Luvassa on vahvistamattomien tietojen mukaan teknologisesti erittäin kilpailukykyinen vaihtoehto "perinteisille" huippupuhelimille. Huhut kertovat muun muassa Honorin ensimmäisestä taittuvanäyttöisestä älypuhelimesta.

Huawei esittelee P50-huippumallin

Huawei on kokenut kovia sen jälkeen, kun Yhdysvaltojen rajoitukset ovat pakottaneet sen muuttamaan puhelinten käyttöjärjestelmää ja ottamaan käyttöön muun muassa oman sovelluskaupan. Myös moni komponenttivalmistaja on vaihtunut.

Kiinalaisvalmistajan seuraava huippupuhelin on P50, joka lanseerataan Kiinassa heinäkuun lopussa. Huawei on kertonut, että se tuo puhelimen pienellä viiveellä myös kansainvälisille markkinoille. Puhelimen tekniset uudistukset keskittyvät etenkin kameraominaisuuksiin, joista on lupa odottaa paljon.

Kuva: OnePlus

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen (at) yrittajat.fi