Sök

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Digi

Suosikkipuhelimen uusi versio haastaa kalliit kännykät – Yksi ominaisuus houkuttelee ahkeraa videokuvaajaa

OnePlus Nord oli yksi Suomen suosituimmista älypuhelimista. Nyt laite saa seuraajan.

OnePlus tuo tällä viikolla myyntiin uuden version keskihintaluokkaan sijoitetusta Nord-älypuhelimesta. Kyseessä on seuraaja yhdelle Suomen suosituimmista Android-puhelimista.

Uutuuden alkaen-hinta on 399 euroa. Isommalla muistilla varustettu malliversio maksaa 100 euroa enemmän. Laite toimitetaan Android 11 -käyttöjärjestelmällä.

Ominaisuuksiltaan OnePlussan uutuus haastaa selvästi kalliimmat älypuhelinmallit. Olemme aikaisemmin kertoneet loppuvuoden aikana markkinoille tulevista uutuusmalleista.

Nord 2 5G houkuttelee etenkin aktiivisia mobiilikuvaajia. Laitteessa on sama kamera kuin viime keväänä julkistetussa OnePlus 9 -huippupuhelimessa. Kamerassa on optinen kuvanvakaaja ja pääkameran lisäksi käytettävissä on ultralaajakulmakamera. Videokuvaus onnistuu 4K-tarkkuudella, minkä lisäksi laitteella voi tallentaa laadukasta hidastuskuvaa. Kuvausmoodeista löytyvät yökuvaus- ja yömuotokuvatila.

Erikoisuutena puhelimessa on ominaisuus, joka mahdollistaa videokuvauksen samanaikaisesti taka- ja etukameralla. Tämä on käyttökelpoinen ominaisuus esimerkiksi somevideoissa ja videostriimauksessa, jossa halutaan esittää samaan aikaan kuvattava kohde ja kuvaajan reaktiot tapahtumiin.

Nord 2 5G:n etukamera on niin ikään ominaisuuksiltaan kalliimpien laitteiden tasolla, sillä kamerakennossa on 32 megapikseliä. Heikennyksenä edelliseen Nord-malliin on kuitenkin se, että uutuuden etukameralla ei voi kuvata 4K-tason videota. 

Valmistajan aikaisemmista puhelimista tuttuun tapaan Nord 2 5G tukee nopeaa 65 watin pikalatausta. Sen avulla puhelimen akku täyttyy tyhjästä täyteen varaukseen puolessa tunnissa.

Kuva: Valmistaja

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen (at) yrittajat.fi