Sök

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Yrittäjyys

Yritys-Suomi siirtyy ensi vuonna osaksi uutta palvelua

Yrityksiä palvellut Yrityssuomi.fi siirtyy ensi vuonna uuden Suomi.fi-palvelukokonaisuuden alle. Yhden luukun toimintaperiaatteella suunniteltua sivustoa voi jo käydä kokeilemassa.

Parhaillaan Suomi.fi-sivusto uudistuu, ja muodostumassa on uusi julkishallinnon verkkopalvelu, joka kokoaa samaan osoitteeseen palvelut yrityksille, kansalaisille ja viranomaisille.

– Uudistus tähtää siihen, että digitaaliset julkiset palvelut ovat saatavilla yhdeltä luukulta. Samalla viestintä julkisen hallinnon organisaatioiden, kansalaisten ja yritysten välillä tehostuu, arvioi valtiovarainministeriön ICT-johtaja Anna-Maija Karjalainen.

Myös Yritys-Suomi siirtyy osaksi työn alla olevaa palvelua. Yrittäjille uudistuvan palvelun avaaminen pitäisi tuoda helpotusta aiemmin pirstaleiseen tiedonetsintään ja asioiden hoitoon. Sivusto pitää sisällään yrityksille suunnatut julkishallinnon palveluiden tiedot, kuten asiointikanavat, vastuuorganisaatiot ja palvelupisteet.

Kun uuden Suomi.fin tuotantoversio avataan ensi vuonna, sieltä voi esimerkiksi tarkistaa sekä omia että edustamansa yrityksen rekisteritietoja. Samoin palvelussa voi kysyä viranomaisilta neuvoja, vastaanottaa heiltä sähköisiä viestejä sekä asioida sähköisesti toisen henkilön tai yrityksen puolesta. Palveluun sisään kirjautuva käyttäjä näkee esimerkiksi voimassa olevat roolinsa kaupparekisteriin merkityissä yrityksissä.

Loppuvuoden aikana palveluun kootaan lisää tietoa muidenkin viranomaisten rekistereistä. Suunnitteilla on myös, että viranomaisten lähettämä posti siirtyy palveluun viimeistään vuonna 2018.

Uuteen sivustoon voi jo tutustua

Yrittäjät voivat jo käydä kokeilemassa sivuston toimintoja. Sen kehitysversion yrityksille suunnattuun osioon on tähän mennessä koottu esimerkiksi julkishallinnon ja muiden organisaatioiden yrityksille suuntaamia palveluita.

Sivuston kehitystyö jatkuu ensi vuoden loppuun saakka. Palvelu pyritään suunnittelemaan siten, että se vastaa käyttäjien tarpeita. Sitä kokeilevat käyttäjät voivatkin kommentoida sivustoa Palaute-napin kautta.

Silja Eisto