Sök

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Järjestö

Lakineuvontaa jatkossa myös iltaisin - "Lisäämme neuvontaresursseja, luomme asiakirjapankin ja pidennämme palveluaikoja"

Suomen Yrittäjät laajentaa palvelujaan. Tammikuun aikana yrittäjät alkavat saada lakineuvontaa arkisin klo 8–20. Myöhemmin ensi vuonna yrittäjille avataan myös asiakirjapankki.

– Lakineuvonta on arvostetuin palvelumme jäsentutkimusten mukaan. Haluamme siksi kehittää sitä vahvasti edelleen. Sen vuoksi lisäämme neuvontaresursseja ja pidennämme palveluaikoja, Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen kertoo.

Nykyisellään lakineuvontaa saa arkisin klo 9–16. Monet pk-yrittäjät ovat päiväsaikaan kiireisiä ja kiinni asiakkaiden palvelemisesssa ja myymisessä niin, että neuvontapuhelimeen ei pysty soittamaan.

Suomen Yrittäjien neuvontapalveluun otetaan yhteyttä vuosittain noin 50 000 kertaa.

– Kannustan yrittäjiä rohkeasti olemaan yhteydessä ja kysymään apua, kun sitä tarvitaan. Kysymysten kautta saamme myös tärkeää aineistoa edunvalvonnan tueksi, Mikael Pentikäinen muistuttaa.

– Eniten puheluita tulee työoikeuteen liittyvistä asioista. Yrittäjät tarvitsevat neuvoja esimerkiksi ihmisten palkkaamiseen, työsuhteen ehtojen määrittelemiseen – tai toisaalta irtisanomiseen tai lomauttamiseen liittyen.  Eli työsuhteen koko elinkaaresta tulee kysymyksiä, kertoo Suomen Yrittäjien lakineuvojien esimies Atte Rytkönen.

Hänen mukaansa yleisimmät kysymykset liittyvät työsopimuksen solmimiseen, irtisanomisiin ja TES-tulkintoihin.

Työoikeuden lisäksi yrittäjät kysyvät muun muassa huijauslaskuista, verotuksesta, kirjanpidosta, kansainvälisestä kaupasta sekä sopimuksiin liittyvistä asioista.

Vuoden 2017 aikana Suomen Yrittäjät aikoo laajentaa palvelujaan myös julkistamalla asiakirjapankin. Sieltä löytyy muun muassa sopimuspohjia.

 

Jari Lammassaari

yrittajat.fi-sivuilla kerrotaan myöhemmin, minä päivänä laajennettu lakineuvonta alkaa tammikuussa.