Sök

Kvitton sparas lätt med mobiltelefonen

Arkiveringen av kvitton sker smidigare när den genast görs med mobiltelefonen. De digitaliserade kvittona hittas lätt i molnet och överförs behändigt till bokföringen. Den smidiga förvaltningen av kvitton på papper kräver tålamod och målmedvetenhet. Arkivering i mappar kan göras som förut men det finns bättre alternativ. När du arkiverar bilder direkt i molnet, hittar du dem lättare än i mappar.

Det enklaste sättet att digitalisera ett kvitto, dvs. att skanna det från papper till en bild, är att helt enkelt ta ett foto av det med telefonens kamera. Du får emellertid ett bättre resultat om du använder en skanningstillämpning.

Det är lätt att skanna

Ett bra och gratis alternativ för skanningen av kvitton och andra dokument är Adobe Scan, som finns tillgänglig för Android- och iOS-telefoner. Du behöver bara skapa ett gratis Adobe-konto, vilket är lätt att göra med ditt e-post-, Facebook- eller Google-konto. Gratiskontot ger dig fem gigabytes av lagringsutrymme, som räcker till för flera tusentals kvitton.

Det är mycket lätt att skanna kvitton med Scan. Du når det bästa resultatet om du placerar kvitton på mörk botten. Scan tar automatiskt en bild på kvittot när den upptäcker papprets kanter. Med hjälp av kanterna omvandlar tillämpningen automatiskt bilden till en rektangulär även om kameran hade ställts snett. Du kan skanna flera kvitton på en gång eller fast ta bilder på produkterna på kvittot, vilket gör att de bildar en helhet.

Avgränsa och organisera

Du kan avgränsa bilderna, organisera dem och göra dem svartvita. Alla bilder som du tagit på en gång sparas i en och samma PDF-fil, som du kan namnge. Du hittar kvitton lättare om du namnger filen till exempel som ”2017-08-05 Bläckkassetter”. PDF-filerna sparas i molntjänsten Adobe Document Cloud. Du kan dela filer från tillämpningen direkt med e-post eller som länkar, eller de kan överföras till iCloud eller Google Drive. Du har också tillgång på dem med din dator när du loggar in i Adobes molntjänst. När det gäller större dokument, gör tillämpningens textidentifiering det möjligt att söka digitaliserade dokument på basis av deras innehåll.

Elektronisk dokumentering visar snabbt sina fördelar. Det blir betydligt lättare att söka kvitton och andra dokument. För att du ska lära dig att använda det nya systemet behöver du bara ett kvitto. Därefter vill du säkert inte återgå till dina gamla pappersarkiv.

 

 

Bild: pixhill