Sök

Världsmästare Eva Wahlström är stjärnan i den nya kampanjen

Höstens medlemskampanj börjar måndagen den 4 september och pågår i cirka sex veckor. Kampanjens synligaste delar är en reklamfilm med VM-boxaren Eva Wahlström och ett mobilt medlemskort.

I Företagarna i Finlands reklamfilm får den lata tränaren Keijo Jaatinen (Heikki Silvennoinen) en ny idrottare att träna: världsmästare Eva Wahlström. Det finns två versioner av filmen: en på över två minuter och en kortare snutt på 30 sekunder, som främst berör det mobila medlemskortet.

Reklamfilmerna sprids i sociala medier, men det finns också pappersversioner i de egna tidningarna samt i Kauppalehti och Talouselämä.

Tränaren Keijo Jaatinen, en antihjälte, har redan funnits med i Företagarna i Finlands tidigare reklamfilmer i ishockeyrinken, längs rallystigen och som kommunalvalskandidat.

– Berättelserna om Keijo Jaatinen har förekommit i FiF:s kampanjer sedan början av 2016, och resultaten har varit utmärkta. Reklamfilmerna har enbart i Facebook fått mer än 7 miljoner visningar. Dessutom har de gillats av över 35 000 personer och delats mer än 10 000 gånger, berättar Företagarna i Finlands marknadsföringschef Johanna Hallikainen.

Berättelsen har vuxit i varje ny reklamsnutt och samtidigt har kampanjen fått otroligt mycket uppmärksamhet i olika medier. Detta har också burit frukt:

– Kampanjlanseringarna 2016 ökade antalet nya medlemmar med 40 % jämfört med året innan, säger Johanna Hallikainen.

Ett nytt ansikte behövs

– Nu ville vi lyfta medlemskampanjen till en ny nivå, och därför behövde vi ett nytt ansikte. Det är fint att Eva Wahlström ville vara med i vår berättelse. Enligt Johanna Hallikainen är det nya materialet minst lika roligt som tidigare.

I reklamfilmen, som har gjorts på finska, konstaterar boxningstränaren Keijo Jaatinen, som är trogen sin gamla stil, att om man försöker för mycket, får man bara på käften och blir ledsen.

Men hur ska det nu gå till med Jaatinen, när han tränar den djärva världsmästaren i damboxning? Filmen erbjuder verkligen överraskande och roliga ögonblick.

Reklamen slutar med den redan välbekanta sloganen: ”Hur skulle det gå till, om det inte fanns ett enda företag?”

Reklamen gjordes den 8 juni i Borgå i boxarnas träningshall och i Linnankosken lukio. För den nya filmen omvandlades festsalen i Linnankosken lukio till en boxningsarena. Också publik hade bjudits i och se ”boxningsmatchen”.

Det mobila medlemskortet den 25 september

I samband med höstens medlemskampanj lanseras även ett nytt mobilt medlemskort. Under kampanjen skickas medlemmarna ett SMS, som berättar om det nya mobilkortet.

Tack vare mobilkortet har medlemmarna i fortsättningen alltid med sig de förmåner som Företagarna i Finland erbjuder. Kortet innehåller egna uppgifter, riksomfattande och regionala förmåner, nyheter och evenemang, meddelanden samt kontaktuppgifter och länkar.

Bild: Filmmateriaal, regissör Markus Virpiö, Produktionsbolaget Also Starring