Sök

Nästa Svenska Träffen i Åbo

Finlandssvenska företagare samlades i år i Hangö. Nästa Svenska Träffen ordnas i samband med Företagardagarna i Åbo.

Stämningen var bra på Svenska Träffen i Hangö. Nästa Svenska Träffen ordnas i mindre skala redan i oktober i samband med Företagardagarna i Åbo.

Nästa år kommer den riksomfattande Svenska Träffen att ordnas med ett aningen annorlunda koncept. Det traditionella två dagar långa evenemanget fördelas på två kvällar. Under 2019 ordnas alltså två riksomfattande Svenska Träffar: den första redan på våren och den andra på hösten.

Den riksomfattande Svenska Träffen i juni i år samlade finlandssvenska företagare längs kusten till en träff i Hangö. Under det två dagar långa evenemanget bekantade deltagarna sig med värdstaden Hangös historia på både land och hav.

Under helgen fick de finlandssvenska företagarna lyssna på intressanta företagarhistorier. Hangö stad presenterade hur man har fokuserat på att marknadsföra sitt strategiska läge som knytpunkt för datatrafik och datanätverk mellan Centraleuropa och Asien.

I evenemanget deltog sammanlagt över 50 företagare. Den deltagare som rest längst hade åkt 500 km från Österbotten.

– Väldigt roligt. Bra tillfälle att bekanta sig med nya företagare och höra deras erfarenheter. Mycket bra program och rolig kryssning. Bra organiserat och trevliga organisatörer. Personligen gillade jag att evenemangets deltagarantal inte var för stort, i ett mindre sällskap hinner man bekanta sig med nästan alla, kommenterade en företagare som deltog i Svenska Träffen.

Bild: Paulina Rokman

toimitus(at)yrittajat.fi