Sök

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Det riksomfattande ensamföretagarpriset delas ut i oktober – vem är värd priset?

Ett riksomfattande ensamföretagarpris delas för första gången ut under de riksomfattande företagardagarna i Lahtis i oktober.

– Vi vill med priset betona ensamföretagarnas stora betydelse för vårt samhälle och höja ensamföretagarnas uppskattning, säger branschchef Mika Hämeenniemi från Företagarna i Finland.

Av företagarna i Finland arbetar cirka 60 procent ensamma. Ensamföretagarnas andel inom Företagarna i Finland är 58 procent.

– Det är inte lätt att hitta en värdig vinnare så vi ber om hjälp: vem som helst kan föreslå en duktig ensamföretagare som förtjänar priset, säger Hämeenniemi.

Så här går processen till

Förslag på vinnaren tas emot från 29.4 till 17.6. Efter det tar ett råd som består av medlemmar ur Företagarna i Finlands Ensamföretagarnas nätverk vid. Det slutliga beslutet om vinnaren tas av en Riksomfattande företagarnämnd. Vinnaren tilldelas ett pris på 5000 euro.

Vem kan man föreslå?

Vinnaren av det riksomfattande företagarpriset måste uppfylla följande kriterier:– Företagaren har varit verksam som företagare på heltid i minst fem år.– Företagarens verksamhet är etablerad och lönsam.– Företagarens verksamhet uppmuntrar även andra ensamföretagare att ta exempel av hen.– Ensamföretagarens verksamhet och affärsidé är innovativ inom den egna branschen. – Företagaren är medlem i Företagarna i Finland. 

Vinnaren kan föreslås här: www.yrittajat.fi/yksinyrittaja-2019

​Tilläggsuppgifter: branschchef Mika Hämeenniemi, tel. 050 372 4804,