Sök

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Knepigt läge för företagare – du kan hjälpa!

Coronaviruspandemin påverkar småföretagarna kraftigt. Efterfrågan på produkter och tjänster har avtagit, överenskomna beställningar har avbokats och majoriteten av alla evenemang har inhiberats. Företagarna får inga intäkter att betala löner och andra kostnader med.

Många småföretagare är i knipa

Du kan hjälpa och lindra den uppkomna situationen genom att köpa av inhemska småföretag. Du har en viktig roll då det gäller att bevara våra arbetsplatser och säkerställa att även småföretagarnas familjer klarar sig i denna turbulens. Med din hjälp kan den ekonomiska stabiliteten åtminstone delvis bevaras.

Vi har nu möjlighet att göra kloka, planerade val och hjälpa varandra. Samtidigt kan vi bidra till att Finland klarar sig ur denna kniviga situation med minsta tänkbara skador.

Många bäckar små bildar tillsammans en stor å. Detta gäller även de små uppköpen. Försäkra dig om att just dina euron skapar möjligheter och välfärd för de lokala småföretagarna.

Vad kan du göra?

Köp från inhemska små nätbutiker, skaffa presentkort på tjänster som du kan använda efter att pandemin sinat ut eller beställ en hemkörning från den lokala butiken eller restaurangen. Du kan även låta bli att kräva tillbaka biljettpriset för ett inhiberat evenemang, om du har ekonomiska möjligheter till det. Det finns många olika sätt.

Vi har kollektiv kraft att ta hand om varandra. Genom att köpa varor och tjänster av lokala små företag upprätthåller vi produktion, tjänster och ekonomi.

Det är den bästa ekonomiska säkerheten för oss alla.  

 

Taru Jussila

kommunikationsdirektör

Företagarna i Finland