Sök

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Det lönar sig att svara på samtal från nummer som börjar på 0295 om du behöver arbetsmarknadsstöd även i fortsättningen

Företagare kunde under våren och försommaren tillfälligt få arbetsmarknadsstöd för plötslig och oväntad nedgång i efterfrågan, orsakad av coronavirusepidemin.

Arrangemanget för den tillfälliga lagen om företagarnas rätt till utkomstskydd för arbetslösa var i kraft fram till den 30 juni 2020.

President Sauli Niinistö godkände den 26 juni förslaget om att förlänga det tillfälliga arbetsmarknadsstödet till årets slut. Lagen träder i kraft den 1 juli 2020. Läs mera om lagen här.

Det lönar sig att svara på ett samtal från nummer som börjar på 0295

Om en företagare på grund av coronasituationen ännu inte har sysselsatt sig igen i sin företagsverksamhet eller situationen inte har förändrats på annat sätt från och med den 1 juli, kommer arbets- och näringsbyrån att ta kontakt för att kontrollera situationen. Samtidigt kommer man överens om andra ärenden enligt servicebehov.

Om du kontaktas per telefon kommer samtalet från ett nummer som börjar på 0295. Arbets- och näringsbyrån kontaktar företagare även via e-post och textmeddelanden.

Nationellt kontaktas tiotusentals företagare.

Meddela alltid om förändringrar i jobbsökning

TE-tjänster kan också ge ett utlåtande utan att kontakta dig om du nyligen har kontaktat TE-tjänster och uppgifterna om din situation är uppdaterade.

I denna situation skickar arbets- och näringsbyrån dock eventuella utlåtanden och anvisningar separat till företagaren.

Kom ihåg att alltid meddela om alla förändringar i din jobbsökning. Det går enklast via TE-tjänsternas Mina e-tjänster.